Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Fábián, Sebestyén napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Rafaello Santi: Krisztus színe változása
VI. Orbán
Egy ember, aki megváltoztatta a világ sorsát
2009-01-27 Forrás: Katolikus Egyház
Veres András püspök a Szent Pál-év központi egyházmegyei eseményeként a népek apostola megtérésének ünnepéhez kapcsolódóan, január 24-ére zarándoklatra hívta a Szombathelyi Egyházmegye híveit a vasi megyeszékhelyre. Az ünnepi szentmisén részt vett Konkoly István nyugalmazott püspök, valamint az egyházmegye papjai és zarándokok a püspökség területéről.
Veres András püspök szentbeszédében Szent Pált állította példaképként a katolikus közösségek elé, aki „működésével megváltoztatta a világ sorsát, akinek a krisztusi tanítás gyors elterjedésében rendkívüli szerepe volt. Szinte emberfeletti áldozatkészsége, szívóssága, teológiai tájékozottsága, görög műveltsége alkalmassá tette őt arra, amire a gondviselés őt kiválasztotta.”

Szent Pál megtapasztalta, mit jelent Krisztus ügyéért üldözöttnek lenni. Számtalan alkalommal szenvedett el megpróbáltatásokat zsidóktól és a pogányoktól egyaránt, sőt gyakran saját keresztény testvéreitől is. „Napjainkban mi is megtapasztaljuk a keresztények iránt megnyilvánuló gyűlöletet és ellenszenvet. Ennek leghatásosabb ellenszere a bátor és hiteles tanúságtétel a hétköznapokban és a társadalmi életben egyaránt” – mondta a főpásztor.

A megyéspüspök szerint Szent Pál titka, hogy „találkozott a Feltámadottal, akiben felismerte személyes megváltóját, s akiben felfedezte Isten feléje megnyilvánuló személyes szeretetét.” Ebből a szeretetből fakad az apostol olthatatlan vágya, hogy Jézus tanításának és a megváltásnak lelkes hirdetője legyen. E vágy kell, hogy bennünk is éljen, hogy megmutassuk Krisztust azoknak, akik szeretnének vele találkozni. „Ehhez arra van szükség, hogy Jézus hívására készek legyünk egész életünkkel, teljes odaadottsággal válaszolni.”
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép