Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Tiéd vagyok
Szent Jeromos
Lourdes püspöke áldja meg az új lourdes-i barlangot
2014-03-22 Forrás: Magyar Kurír
A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyen jelenleg is folyik az új lourdes-i barlangépítmény és környezetének kialakítása. A pünkösdi búcsúra elkészül a kegyhelynek ez a része is. A felújítási munkák befejezése 2015 tavaszára várható – közölte Kálmán Peregrin kegyhelyigazgató a Ferences Sajtóközponttal.
Új helyre, a szent kút mellé kerül a lourdes-i barlang. Ez tovább erősíti a francia kegyhely forrása és a mátraverebélyi szent kút felfakadásának történeti párhuzamait. A barlang falán elhelyezik a hívek által adományozott hálatáblákat.

A Szűzanya és Szent Bernadett szobrai eddig a szabadtéri oltár fölött, nehezen megközelíthető helyen álltak. Az új elhelyezés következtében azonban az idősek és a kerekesszékkel közlekedők is könnyen megközelíthetik e kultuszhelyet, és mindenki számára megérinthetőek lesznek szobrok.

A kegyhely liturgikus tereinek felszentelését a felújítási munkák teljes befejezése utánra tervezik a szentkúti ferencesek, de a barlangot már ez év október 5-én, a Magyarok Nagyasszonya-ünnep keretében megáldja Nicolas Brouwet, a franciaországi Tarbes-Lourdes-i Egyházmegye püspöke.

A francia főpap joghatósága alá tartozik Európa leglátogatottabb kegyhelye, és ő az európai országok egy-egy kegyhelyét magába foglaló, Mária Háló nevet viselő szövetség elnöke is. E testületben hazánkkal kivételt tettek: mindkét nemzeti kegyhelyünk, a görögkatolikus Máriapócs és a római katolikus Mátraverebély–Szentkút is tagja a Mária Hálónak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép