Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Zichy Jenő: Imádkozó asszony
Mikulásra
Gyümölcsoltó Boldogasszony napja - az igazi magyar nőnap!
2014-03-24 Forrás: Keresztény Magyarország
Március 25. Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, Krisztus urunk fogantatásának napja. Ezen a napon, március 25-én köszöntsük hát a lányokat, asszonyokat, édesanyákat. Legyen áldás minden leányon és asszonyon különösen ezen a napon!
A katolikusok március 25-én ünneplik Gyümölcsoltó Boldogasszony napját, amely a mi nőnapunk. A kommunista gyökerű nemzetközi nőnap helyett mi ezen a napon köszönjük meg anyáinknak, feleségeinknek és minden nőnek az áldozatos szolgálatot, amely édessé teszi életünket.

A kereszténység különösen nőközpontú vallás, hiszen csak egyetlen makulátlan, bűn nélkül való ember létezett, maga Szűz Mária, aki az Isten földi anyja. Testben az égbe ragadtatott, s mai napig a leghatalmasabb szent, akihez szánt imáink bőséges gyümölcsöket ígérnek!

Legyen áldás minden nő életén.

ssi

A "nemzetközi nőnap" március 8.-án van, ami nem a nők, hanem a női egyenjogúsági mozgalom emléknapja. Politikai ünnep. Az ünnepet magát az Egyesült Államokban találták ki a XIX. század végén. Évenkénti megtartását az I. Kommunista Internacionálé rendelte el. A március 8-i dátum arra a nőtüntetésre emlékeztet, amely ezen a napon zajlott 1917-ben, Oroszországban, és aminek hatására II. Miklós cár lemondott és Kerenszkij került hatalomra. Magyarországi ünneplését 1948-ban Rákosi Mátyás rendelte el, és tette egyúttal kötelezővé.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép