Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Friderika napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

V.Nagy János László: Fekete december
pápa
"24 óra az Úrért" - a bűnbocsánat ünnepe március 28-án és 29-én
2014-03-24 Forrás: Vatikáni Rádió
Az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa két mondatra hívta fel a Szent Péter teret a szakadó eső ellenére megtöltő mintegy 40 ezer hívő figyelmét. Az első: minden találkozás Jézussal megváltoztatja életünket; a második: minden találkozás Jézussal, örömmel tölt el bennünket.
A Szentatya emlékeztetett rá, hogy március 24-e a tuberkulózis világnapja. Imádkozzunk mindenkiért, akiket ez a betegség sújt és azokért, akik különféle módon segítik őket.

A pápa továbbá kihirdette: jövő pénteken és szombaton különleges bűnbánati napot tartunk, amelynek neve: „24 óra az Úrért”. A bűnbánati nap pénteken délután kezdődik a Szent Péter bazilikában, majd este és (Róma központjában, egyes templomokban) éjjel is lehet a bűnbánat szentségéhez járulni. Ez a bűnbocsánat ünnepe lesz, amelyet a világ számos egyházmegyéjében és plébániáján megtartanak.

A bűnbocsánatot, amelyet az Úrtól kapunk, meg kell ünnepelnünk, mint ahogy a tékozló fiú példabeszédében az apa tette. Amikor fia hazatért, elfeledte minden bűnét és nagy ünnepséget rendezett számára. Ez a megbocsátás ünnepe lesz.

A pápa köszöntötte a téren megjelent hívek csoportjait, közöttük a Pápai Német-Magyar Kollégium közösségét, a horvát, német, japán, amerikai, spanyol zarándokokat.

Külön üdvözölte a római „szép sportesemény”, a maratonfutás résztvevőit és szervezőit, majd szép vasárnapot és jó ebédet kívánva búcsúzott a hívektől.


Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép