Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Angelika napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Marcali-Boldog Gizella templom
II. Marcell
A pápa lezárta a keresztény egységhetet
2009-01-27 Forrás: Vatikáni Rádió
Az egységhez mindig megtérésre van szükség, ami pedig a feltámadt Krisztus ajándéka - ezt állapította meg homíliájában XVI. Benedek pápa (január 25-én) vasárnap délután azon a vesperáson, amellyel a Falakon kívüli Szent Pál bazilikában lezárta az ökumenikus imanyolcadot. A szertartáson számos felekezet és a római egyházi közösség képviseltette magát.
A pápa Szent Pál megtéréséről beszélt, amely nem annyira az erkölcstelenségből az erkölcsösségbe, a helytelen hitről a helyes hitre való áttérést jelentette, hanem azt, hogy Pál átadta magát Krisztus szeretetének, alázattal az ő szolgálatába helyezte magát. Csakis ebben az önfeláldozásban találjuk meg mi is az egységet, válhatunk eggyé Krisztusban - szögezte le a pápa. Ha körülnézünk a háborúktól és megosztottságtól szenvedő világban, világossá válik mennyire fontos az egységre való törekvésünk. Az egyház a kiengesztelődés és a béke eszköze kell, hogy legyen, a keresztényeknek össze kell fogniuk minden téren - különösen igaz ez a Szentföldre - jegyezte meg Benedek pápa.

Az Unitatis Redintegratio kezdetű zsinati dokumentumot idézve végül megállapította, hogy az igazi ökumenizmus csak a belső megtérésen keresztül lehetséges. A teljes egység megvalósítása nehéz, de lelkesítő feladat a keresztények számára. A II. Vatikáni Zsinat előre jelezte, hogy az a szent cél, hogy egyesítsük a keresztényeket Krisztus egyetlen egyházában, meghaladja az emberi erőt és képességeket.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép