Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

VIII. Orbán
Mária ábrázolás
Országos gyűjtés a Szentföld javára
2014-04-03 Forrás: Magyar Kurír
Április 6-án a magyarországi templomokban országos gyűjtést szerveznek a szentföldi keresztények javára Az alábbiakban az MKPK Sajtószolgálat közleményét olvashatják.
Ahogy Szent Pál a korintusi testvérekhez fordul, és bátorítja őket, hogy nagylelkűen segítsék a szűkölködő jeruzsálemi híveket, úgy a Szentszék a nagyböjti időszakban az ősi hagyományt követve április 6-án, vasárnap gyűjtést hirdet a templomokban a Közel-Keleten nehéz körülmények között élő keresztények javára.

A Szentatya szavai szerint „mindannyiunk felelőssége, hogy a szolidaritás cselekedeteivel a reménység magvait elhintsük”. Az előző évi gyűjtés során a hazai katolikusok közel 52 millió forinttal segítették a szentföldi keresztényeket, akik idén Ferenc pápa májusi szentföldi látogatásából is reményt meríthetnek.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép