Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Topor márta  Élő szobor a Navona-n
Őszi erdő (A)
Jézus feltámadása nem egy tündérmese vagy egy film happy end-je
2014-04-16 Forrás: Vatikáni Rádió
A Húsvéti Triduum előtti szerdai általános kihallgatásra félig telt meg a Szent Péter tér hívekkel a napos, bár hűvös tavaszi napon. Ferenc pápa szokásának megfelelően közel egy órával előbb megérkezett a Szent Péter térre, hogy nyitott autóján körbe járjon és köszöntse a zarándokokat.
Sokakkal kezet fogott, röviden üdvözölt egyes csoportokat, egy kisgyermek egy csomag sültkrumplit nyújtott át a pápának, amelyet örömmel elfogadott. A világ végéről érkezett Ferenc pápának mindenkihez volt egy jó szava, egy mosolya.

A spanyol nyelvű zarándokokhoz anyanyelvén szólva Ferenc pápa kifejtette: ma a Nagyhét közepén a liturgia Júdás történtetének szomorú tényét mutatja be. Júdás elmegy a Főtanácshoz és egyszerűen megkérdi tőlük, hogy mennyit fizetnek, ha átadja Jézust nekik. 30 pénzt. Jézusnak is olyan ára van, mint bármely árucikknek a piacon és Jézus elfogadja ezt a megaláztatást egészen a kereszthalálig. Jézus szenvedésében nagyságáról és szeretetéről elmélkedünk. Nagyhéten jó, ha mindannyian a keresztre tekintünk, Jézusra és köszönetet mondunk, hogy megtette ezt értünk – javasolta a Szentatya. Isten mindig közbeavatkozik, abban a pillanatban, amikor az ember talán nem is várja: és Jézus feltámad. Jézus feltámadása nem egy tündérmese vagy egy film happy end-je, hanem annak a bizonyítéka, hogy Isten közbeavatkozik a legnehezebb, a legsötétebb pillanatban. Az éjszaka mindig nagyon sötét mielőtt elkezdődne a pirkadat. Nem szállunk le a keresztről idő előtt. A Nagyhéten ne felejtsük el sokszor megcsókolni a feszületet – kérte a pápa a hívektől.

Az arab nyelvű zarándokokat köszöntve Ferenc pápa emlékeztetett, hogy a Nagyhetet Jézust követve éljük meg. Tanuljunk meg kilépni önmagunkból és elindulni mások felé, elsősorban azok felé, akik távol vannak, akikről megfeledkeztek, akiknek leginkább szükségük van a megértésre, a vigaszra és a segítségre.

A fiatalokhoz, a betegekhez és az új házasokhoz fordulva a pápa utalt arra, hogy csütörtökön kezdődik a Húsvéti Triduum, a liturgikus év középpontja. Kedves fiatalok, gondolkodjatok el az Úr által üdvösségünkért fizetett vér árán. A betegeket kérte, hogy Nagypéntek tanítsa meg a türelmet számukra a kereszt pillanataiban. Az új házasok pedig töltsék fel a Feltámadás örömével otthonukat.

Az általános kihallgatásra egy Ferenc pápa arcát ábrázoló tortát hozott egy lengyel csoport. Amikor a Szentatyának bemutatták, vezetőjüknek, egy lengyel papnak humorosan megjegyezte: „Megesztek engem? Ezek szerint meg lehet enni a pápát.”

Az olasz nyelvű zarándokcsoportokat a Szent Péter téren bejelentő pap köhögési rohamot kapott a felolvasás közben, mire a pápa barátságosan és együttérzően, de mosolyogva azt mondta: „Megöregedtünk, mi?”Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép