Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Feszület
Szent Bernadett.
Magas rangú elismerésben részesül a Szent Imre 1000 éve kiállítás
2008-10-08 Forrás: Magyar Kurír
A Magyar Tudományos Akadémia Művészettörténeti Bizottsága Opus mirabile 2007 díjban részesítette a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum Szent Imre 1000 éve kiállítását és a kiállítás katalógusát.
A Bizottság tagjai titkos szavazással döntöttek a 2007. év legjobb művészettörténeti tanulmányairól és művészettörténeti tárgyú kiállításairól. A szakma legrangosabb díját, az Opus mirabilét – melynek jelentése „csodálatra méltó mű” – a Magyar Nemzeti Galéria Vaszary-kiállítása, az Iparművészeti Múzeum Oszmán-török szőnyegek az Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből. In memoriam Batári Ferenc című tárlata a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum Szent Imre 1000 éve kiállítása, valamint a Magyar Nemzeti Galéria Zichy Mihály, a „rajzoló fejedelem” című kiállítása kapja.

A díj tizennégy éves történetében először részesült egyházmegyei fenntartású intézmény Opus mirabile kitüntetésben. A díjat vidéki és egyben egyházi kiállítás a Szent Imre 1000 éve című tárlat mellett eddig csak az 1996-os pannonhalmi Mons Sacer 996-1996. Pannonhalma 1000 éve című kiállításnak ítélték oda.

A díjat Galavics Géza akadémikus, a Művészettörténeti Bizottság elnöke adja át a Magyar Tudományos Akadémia székházában október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén a kiállítási katalógus szerkesztőjének, Kerny Teréziának és a kiállítás kurátorának, Smohay Andrásnak. Az ünnepségen részt vesz az intézmény fenntartója, Spányi Antal megyéspüspök is.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép