Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Jácint napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Angyalka galambbal (A)
Gyertyalángok
A pápa afrikai útjának programja
2009-01-28 Forrás: Magyar Kurír
A Vatikánban hivatalosan közzétették XVI. Benedek pápa márciusi kameruni és angolai útjának programját.
A Szentatya március 17-én 10 órakor indul Róma Fiumicino repülőteréről, és délután 4 órakor érkezik meg Yaoundéba, Kamerun fővárosába. A repülőtéren a pápa beszédet mond a fogadására rendezett ünnepségen.

Március 18-án, kedden reggel 8 órakor szentmisét mutat be a yaoundéi apostoli nunciatúra kápolnájában. Délelőtt 10 órakor udvariassági látogatást tesz a kameruni államfőnél. Negyed 12-kor az ország püspökeivel találkozik a Krisztus Királyról elnevezett templomban, majd együtt ebédel a főpásztorokkal és a pápai kíséret tagjaival az apostoli nunciatúrán. Délután 16.45-kor a püspökökkel, papokkal, szerzetesekkel és szerzetesnőkkel, diakónusokkal, az egyházi mozgalmak és más keresztény felekezetek képviselőivel elimádkozza a vesperást, és beszédet mond a Mária, az Apostolok Királynője-bazilikában.

Március 19-én, szerdán reggel 8.45-kor XVI. Benedek pápa a kameruni muzulmán közösség képviselőivel találkozik az apostoli nunciatúra épületében, és köszöntő beszédet intéz hozzájuk. Délelőtt 10 órakor szentmisét mutat be és homíliát mond az Amadou Ahidjo stadionban, az afrikai szinódus II. különleges közgyűlésére kiadott Instrumentum Laboris közzététele alkalmából. Délután fél 5-kor a pápa látogatást tesz egy mozgássérült-rehabilitációs központban (CNRH), és beszédet intéz a jelenlevőkhöz. Este fél 7-kor az afrikai szinódus különleges tanácsának tagjaival találkozik az apostoli nunciatúrán, és beszédet mond. Este fél 8-kor együtt vacsorázik a tanács tagjaival, valamint a pápai kíséret bíborosaival és püspökeivel.

Március 20-án, pénteken reggel 7 órakor XVI. Benedek szentmisét mutat be az apostoli nunciatúra magánkápolnájában, majd délelőtt 10 órakor beszédet mond a yaoundéi nemzetközi repülőtéren tartandó búcsúceremónián. Fél 11-kor az angolai Luandába indul, ahová 12.45-kor érkezik meg. A repülőtéren beszédet intéz a fogadására megjelentekhez. Délután 5 órakor a pápa udvariassági látogatást tesz az elnöki palotában. 17.45-kor ugyanott találkozik a politikai és polgári vezetőkkel, valamint a diplomáciai testület tagjaival, és beszédet intéz hozzájuk. Este 7 órakor az apostoli nunciatúra kápolnájában fogadja Angola és São Tomé püspökeit, és beszédet intéz hozzájuk. Majd együtt vacsorázik velük és a pápai kíséret tagjaival.

Március 21-én, szombaton délelőtt 10 órakor a Szentatya szentmisét mutat be az angolai és São Tomé-i püspökökkel, papokkal, szerzetesekkel és szerzetesnőkkel, az egyházi mozgalmak képviselőivel és a katekétákkal a luandai Szent Pál-templomban. Délután fél 5-kor a fiatalokkal találkozik a Coqueiros stadionban, és beszédet intéz hozzájuk.

Március 22-én, vasárnap délelőtt 10 órakor Afrika déli részének főpásztoraival mutat be szentmisét a cimangolai síkságon, és homíliát mond. Az Úrangyala elimádkozása során is beszédet intéz a szertartás résztvevőihez. Délután 16.45-kor a nők jogainak előmozdítása érdekében tevékenykedő katolikus mozgalmak képviselőivel találkozik a luandai Szent Antal plébánián, és beszédet intéz hozzájuk.

Március 23-án, hétfőn reggel fél 8-kor a Szentatya szentmisét mutat be az apostoli nunciatúra kápolnájában, majd negyed 10-kor búcsút vesz a nunciatúra munkatársaitól. 10 órakor az angolai főváros nemzetközi repülőterén búcsúceremóniára kerül sor, amelyen XVI. Benedek beszédet mond. Fél 11-kor indul vissza Rómába, és este 6 órakor érkezik meg.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép