Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Katolikus templom, Tiszaújváros
Angyalok szalaggal (A)
Placid atya platinamiséje Pannonhalmán
2014-04-23 Forrás: Magyar Kurír
A 98 éves Olofsson Placid atya április 22-én ünnepelte papszentelésének 75. évfordulóját, platinamiséjét a bazilikában. A Pannonhalmi Bencés Főapátság a honlapján számolt be az eseményről.
A liturgia elején Várszegi Asztrik főapát köszöntötte Placid atyát, valamint átadta Ferenc pápa üdvözlő levelét. A liturgián rendtársai mellett jelen voltak az ünnepelt ismerősei, barátai is. Homíliájában a főapát összefoglalta Placid atya életútját, mint az Istenbe vetett bizalom tanúságát, és megemlékezett mindazokról a bencésekről is, akik hadifogságban vagy börtönben szenvedtek Krisztus iránti hitükért. Végül Placid atya előbb a szerzetesközösségnek, majd a híveknek adta platinamisés áldását.

Amint Placid atya az ebédlői köszöntésben elmondta: három platinamisét mond. Az elsőt, húsvétvasárnap, családjáért ajánlotta fel hálából, a szüleiért és a nővéréért. A másodikat, Pannonhalmán, hálából szerzetesi hivatásáért és szerzetesközösségéért. A harmadikat majd Budapesten barátaiért és lelkipásztori szolgálatáért.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép