Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Homlokzat
Szerencse
Átadták a Mustármag Óvodát
2014-05-06 Forrás: Magyar Kurír
Április 27-én ünnepélyes keretek között adták át a Váci Egyházmegye legújabb oktatási intézményét, a szolnoki Mustármag Óvodát – adta hírül a Szolnok TV. - Az akadálymentesített, 720 négyzetméteres épületben a négy csoportszoba mellett egyéni fejlesztő szoba, nevelői és orvosi szobák, valamint melegítőkonyha is található.
A szolnoki Mustármag Római Katolikus Óvoda új épületének kivitelezése 2013 őszén kezdődött a Belvárosi Főlébánia területén. A római katolikus egyház fenntartásában lévő Mustármag Óvoda jelenleg 3 csoportszobával működik, két különálló épületben. A hitre nevelés és a keresztény értékrenden alapuló pedagógia vonzereje, valamint az intézményben folyó szülőbarát és magas szintű szakmai munka miatt a 2007. szeptemberi indulás óta folyamatosan nőtt az érdeklődés az óvoda iránt.

A 22 fős induló gyereklétszám mára megnégyszereződött. Az építkezés a terveknek megfelelően haladt, és mostanra elkészült a Váci Egyházmegye legújabb, legmodernebb oktatási intézménye. Az épületet szentmise keretében áldotta meg Beer Miklós váci megyéspüspök. Máthé György esperes úgy fogalmazott: jövőbe mutató és példaértékű az óvoda létesítése.

A Váci Egyházmegyéhez jelenleg 32 oktatási intézmény tartozik, a legújabb óvoda összesen 80 gyermek befogadására alkalmas. A korszerűen felszerelt épülethez uniós szabványnak megfelelő, biztonságos játszóudvar és parkoló is tartozik. Az ablakok a Tisza-partra néznek, és egy mini tanösvényt is kialakítanak az óvoda mellett. A megújult és kibővült épületben újszerű energetikai megoldások segítik majd a takarékos és fenntartható működést. A beruházás 230 millió forintba került, melyhez 200 millió forint uniós támogatást nyert az intézményt fenntartó a Váci Egyházmegye.

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép