Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Caravaggio:Rózsás Madonna
Hálaima
Placid atya platinamiséje a Szent Imre-templomban
2014-05-07 Forrás: Magyar Kurír
Rosszul lett, ezért kórházba szállították Olofsson Placid atyát a Szent Imre-templomban tartott platinamiséje előtt május 4-én – olvasható a Bonum Televízió híradásában. - A 98 éves bencés szerzetespap harmadik platinamiséjére érkezett a Szent Imre-templomba, amelyen Várszegi Asztrik pannonhalmi bencés főapáttal koncelebrált volna.
Placid atya pappá szentelésének 75. évfordulóját ünnepelve az elmúlt héten misézett Pannonhalmán és Esztergomban is. A szentmiséket hálából családjáért, a szerzetesi hivatásért és a szerzetesközösségért, valamint barátaiért, a hívekért és a papságért ajánlotta fel.

Várszegi Asztrik főapát a budapesti ünnepi misén Placid atya szándékai mellett a szerzetes pap gyógyulásáért is fohászkodott. Szentbeszédében úgy fogalmazott, Placid atya mindig Jézus Krisztust hirdette: a katedrán, a szerzetesközösségben, a gulágon, a mosodában és az emberek között is.

A televízióban is közvetített szentmise után Várszegi Asztrik főapát meglátogatta a kórházban és megáldoztatta Placid atyát, aki gondos kezelés után azóta hazakerült.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép