Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

4. - a drága színek, - a lelkes hívek, - a nyeregben
SZOLNOKI GÖRÖG KATOLIKUS TEMPLOM
Mondjunk nemet a drogok minden fajtájára
2014-05-07 Forrás: Vatikáni Rádió
Ferenc pápa az audiencia végén köszöntötte a világ minden részéről érkezett több mint 100 ezer zarándokot és komoly felhívást tett közzé a kábítószerek ellen. A Szent Péter téren összegyűlt hívek között jelen voltak az olaszországi San Patrignano rehabilitációs központ fiataljainak családtagjai.
A Szentatya szavaival csatlakozott hozzájuk, hogy nemet kell mondani a kábítószerek minden fajtájának. Ezt a kijelentést többször megismételte ezzel is nyomatékosítva üzenetét.

A pápa szeretettel köszöntötte a viterbói börtön elítéltjeink egy csoportját, akik szintén részt vettek a szerdai általános kihallgatáson. A Szentatyának ajándékozták a fegyintézet egy ukrán rabjának alkotását, amely Ferenc pápát ábrázolja.

A Szentatya a Vörös Kereszt önkénteseit is üdvözölte, akik a szervezet alapításának 150. évfordulóját ünneplik. Majd emlékeztetett, hogy csütörtökön az egyház könyörgő imával fordul a pompeji Szent Rózsafüzérről elnevezett Szűz Máriához. Az eseményen részt vesz Pietro Parolin bíboros államtitkár. A pápa mindenkit arra hívott, hogy kérje Szűz Mária közbenjárását, hogy az Úr legyen irgalmas az egyházzal és az egész világgal, és adja meg nekik a békét.

A lengyel zarándokokhoz fordulva a pápa utalt a Szent Szaniszló római templomban a helyi lengyel közösségnél tett múlt vasárnapi látogatására. Megkezdődött a lengyelországi találkozás felé vezető út, amelyre a 2016-ra meghirdetett Ifjúsági Világtalálkozó ad majd alkalmat. Haladjunk együtt a szeretetben és az imában egyesülve. Kövessük Szent II. János Pál meghívását, hogy mindig legyünk fiatalok a Szentlélekben.

A fiatalokat, a betegeket és az új házasokat arra buzdította, hogy május hónapot használják fel a Rózsafüzér imádkozására.Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép