Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Mindenik embernek
Baranyai huszárezred zászlaja 1730 körül
Ünnepelnek az osztrák reformátusok
2009-01-29 Forrás: Református Egyház
Ünnepi istentiszteletekkel, előadásokkal, kulturális rendezvényekkel emlékezik meg az Osztrák Protestáns Egyház H.B. (Helvét Hitvallású Osztrák Protestáns Egyház) reformátorunkról 500. születési évfordulójáról.
Mag. Thomas Hennefeld református szuperintendens, az osztrák reformátusok elöljárója az epd-Ö-ben közölt nyilatkozatában a Kálvin év hármas funkciójáról beszélt:

1) Kálvinról, személyiségéről, hatalmas írásos munkásságáról és életéről szeretnének több információt eljuttatni az osztrák, főként katolikus közvéleményhez;

2) a Kálvinról kialakult kliséket és téves nézeteket szeretnék korrigálni, amennyire csak lehet;

3) a legfontosabb azonban, hogy Kálvin jó örökségét korunk számára hasznossá, hasznosíthatóvá szeretnék tenni.

Az is fontos a szuperintendens szerint, hogy a viszonylag kis létszámú osztrák reformátusság a Kálvin évforduló kapcsán a közvéleményben ismét felhívhatja a figyelmet magára, egyházi szolgálatára, sajátosságaira. Az első csúcspontja a megemlékezéseknek, rendezvényeknek a Protestáns Hét lesz, amit március 8-14. között tartanak Bécsben. A mottót egy Kálvin-idézet adja: "Ahol Istent elismerik, ott az emberséget is ápolják". Június 14-én a bécsi református városi templomban ünnepi istentisztelet lesz, 15.-én a zürichi professzor, A. Campi tart előadást ugyanott. A bécsi egyetemen Etika Intézetében Kálvin-szimpóziumra kerül sor, ahol nemzetközi kutatók, közöttük dr. Vladár Gábor pápai teológiai tanát is tart előadást.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép