Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Kostka Szent Szaniszló
Bábel Balázs püspök 2009  Cs. Á.
Erdő Péter a Vatikánban tanácskozott
2014-05-16 Forrás: Magyar Kurír
Vatikáni megbeszéléseken vett részt Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, a családról szóló októberi püspöki szinódus főrelátora. Erdő Péter csütörtökön este az MTI-t tájékoztatta arról, hogy kétnapos vatikáni látogatásának középpontjában az októberi szinódus munkadokumentumának előkészítéséről tartott megbeszélések álltak.
A püspöki szinódus III. rendkívüli közgyűlésének összehívásáról Ferenc pápa tavaly döntött. A Vatikánban idén október 5-19. között rendezendő szinódus témáját is az egyházfő választotta ki, a találkozó A családpasztoráció kihívásai az evangelizáció összefüggésében címet kapta. 2015 októberében rendes szinódust tartanak, amelynek végén a családdal foglalkozó dokumentum születik. Ferenc pápa Erdő Pétert nevezte ki a szinódus főrelátorának, Lorenzo Baldisseri olasz bíborost szinódusi főtitkárnak, Bruno Forte, az itáliai Chieto-Vasto érseke pedig a szinódus különleges titkára lett.

A szinódus előkészítésének első fázisa az a 38 kérdésből álló felmérés volt, amelyet a világ egyházmegyéiben végeztek a családot és a családpasztorációt érintő témákról. A felmérés válaszainak összegzésével egy úgynevezett munkadokumentumot (instrumentum laboris) dolgoztak ki. Az ennek végső formába hozataláról szóló egyeztetéseken vett részt Erdő Péter bíboros most a Vatikánban. Az olasz sajtó meg nem erősített értesülései szerint a munkadokumentumot Ferenc pápának is bemutatták.

Baldisseri bíboros és Forte érsek áprilisban járt Magyarországon Erdő Péternél. Akkor Baldisseri bíboros azt mondta: a munkadokumentumot május közepén mutatják be Ferenc pápának. A kész munkaanyagot a tervek szerint júliusban küldik el a püspöki konferenciáknak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép