Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
István napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Feszület
Trasteverei városrész
Missziós zarándoklat Szent Tamás nyomán
2009-01-29 Forrás: Katolikus Egyház
Benvin Sebastian verbita szerzetes, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója vezetésével kilenc magyar pap zarándokolt Szent Tamás apostol nyomán Indiába január 5–24. között, hogy közvetlenül szerezzenek missziós tapasztalatokat.
A zarándokok jártak az indorei verbita misszióban bennszülöttek között, ahol meglátogattak egy lepratelepet is. Szentmisét mutattak be Goában, Xavéri Szent Ferenc sírjánál, Keralában pedig Tamás-keresztényekkel találkoztak; az ő elődeiknek maga az apostol vitte el már 52-ben Krisztus örömhírét. A magyar lelkipásztorok Mumbaiban, ahol a világ második legnagyobb nyomornegyede található, megismerkedhettek Teréz anya nővéreinek munkájával.

Hazaérkezve a zarándokok úgy látják, a missziókban tapasztaltak segítik őket abban, hogy lelkipásztori munkájuk során a jövőben még jobban szolgálják Istent és embertársaikat.

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép