Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Jusztin napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

II. János Pál szobor
1849-es honvéd lovassági zászló a trónfosztás után
„Az emberi élet méltóságáról, a családról a katolikus és ortodox egyháznak azonos a meggyőződése
2014-06-07 Forrás: Vatikáni Rádió
„A vallás és a kulturális sokszínűség: a keresztény egyházak kihívásai Európában” témáról tart megbeszélést június 2-6. között a belorusz fővárosban az Európában jelen levő ortodox egyházak és katolikus püspöki konferenciák több mint 35 képviselője.
A Fórum célja, hogy elmélyítse a keresztény egyházak szerepét az emberi és keresztény értékek előmozdításában a jelenlegi európai társadalomban. A minszki tanácskozásra üzenetet küldött Ferenc pápa és Bartolomeosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka. A találkozó során a résztvevőket fogadta Alekszandr Lukasenko, Belorusszia elnöke is, aki köszönetet mondott a helyi egyházaknak tevékenységükért, amellyel védelmezik és előmozdítják a keresztény értékeket. Június 5-én, csütörtökön a megbeszélés összegzéseként a Fórum tagjai záró üzenetet tettek közzé.

Erdő Péter bíborost, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa elnökét többek között arról kérdeztük, hogy a vallás és a kulturális sokszínűség összefüggésében a katolikus és az ortodoxok egyházaknak milyen közös kihívásokkal kell szembenézniük? Ezen a téren milyen együttműködési lehetőségekről lehet szó a két egyház között? A bíboros továbbá ismertette a Fórum záró üzenetének legfontosabb gondolatait. Végül tájékoztatott a következő találkozóról, amelyet Párizsban tartanak 2016 őszén a migráció témájáról.


Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép