Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Foktői Református templom
Székesfehérvári egyházmegyei zarándoklat Máriaremetére
2014-06-17 Forrás: Magyar Kurír
A máriaremetei kegytemplom előtt mutatott be ünnepi szentmisét június 15-én Spányi Antal megyéspüspök. A Székesfehérvári Egyházmegye 87. alkalommal hirdetett zarándoklatot a majdnem kétszáz éves múltú kegyhelyre – olvasható az egyházmegye honlapján.
Szentháromság vasárnapján a nehéz időkben is minden esztendőben elzarándokoltak ide a fehérvári hívek. A főpásztor ünnepi beszédében elmondta: a mai ember hozzászokott ahhoz, hogy mindenről értesülhet, mindent láthat a modern eszközök segítségével. A Szentlelket is megpróbáljuk elképzelni, de titok marad előttünk.

A megyéspüspök hangsúlyozta Mária szerepét, aki megmutatja, hogyan éljünk együtt a Szentháromsággal. Fogadjuk el Isten meghívását, az Ő terveit feltételek nélkül, ne elméleti úton, hanem a Lélek és a hit ereje által. Máriában a Szentlélek valósítja meg az Atya jóakaratú tervét. A Szentlélektől foganja és szüli a Szűz Isten Fiát. Mária, Isten szentséges Anyja, a Fiú és a Lélek küldésének legnagyszerűbb műve az idők teljességében. Ahogyan a három isteni személy egymás közti kapcsolatának a szeretet az alapja, ugyanúgy Istennel való kapcsolatunknak is. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek egymás iránti szeretete nem zárul be, hanem kitárul az ember felé.

A Székesfehérvári Egyházmegye búcsújáró napját Prohászka Ottokár püspök kezdeményezte és püspökutóda, Shvoy Lajos hirdette meg. A templom oldalában elhelyezett kőtáblák tanúskodnak erről, s a két püspök mélységes Mária-tiszteletéről. A zarándoknap az után is szokásban megmaradt, hogy az egyházmegyei határokat átrendezték, és Máriaremete az Esztergom–Budapest Főegyházmegyéhez került.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép