Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ágnes napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Találkozás
VI. Pál
Augusztusban újra együtt lehet nyomozni a máltaiakkal Esztergomban
2014-07-17 Forrás: Magyar Kurír
Tekintettel a nagy érdeklődésre és az első alkalommal kimaradt gyerekek kárpótlására Esztergomban megismétlik a helyi rendőrséggel közösen szervezett „Nyomozz velünk!” tábort – tájékoztat a maltai.hu. - Idén is megrendezték a Máltai Szeretetszolgálat Dr. Dékány Vilmos Gondviselés Háza – Családsegítő Szolgálat munkatársai által szervezett napközis tábort.
A táborozó gyerekeket június 23. és 27. között várták színes, színvonalas programokkal. Az öt nap programjai között szerepelt Strázsa-hegyi kirándulás, ahol a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai vadismereti programmal várták a gyerekeket. Ennek keretében a hazai nagyvadak jellemzőivel, lábnyomaival, trófeáival, hangjaival ismerkedhettek a résztvevők. A hét további részében a gyerekek a Dunán hajóztak, lovagoltak és lovat csutakoltak, megnézték a visegrádi várat és az ott található panoptikumot, valamint kirándultak a Lóga-tóhoz is.

A programon, melyet a Máltai Szeretetszolgálaton kívül a helyi önkormányzat is támogatott, nemcsak a Családsegítő Szolgálat, hanem a városban működő többi máltai intézmény, a Támogató Szolgálat, a Játszótér és a Családok Átmeneti Otthonának gyermekei is részt vehettek.

A napközis tábort követően, június 30. és július 4. között, újabb ötnapos program várta a gyerekeket a Máltai Játszótéren. Az Esztergomi Rendőrkapitányság Baleset- és Bűnmegelőzési Osztálya saját programját – melynek a „Nyomozz velünk!” címet adták – vitte el a máltaiakhoz. A rendőrség és a játszótér munkatársaival, valamint önkéntesekkel közösen lebonyolított öt nap során a gyerekek megismerkedtek a rendőrség munkájával, ujj-, tenyér-, füllenyomatot vettek, a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésről, büntethetőségről, az internet veszélyeiről beszélgettek, valamint beülhettek egy rendőrautóba és rendőrkutyákkal is találkoztak. Mivel sok jelentkező nem fért bele az első turnusba, és a szervezők nem szeretnék, hogy bárki kimaradjon, augusztusban megismétlik a tábort.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép