Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Az uszoda a hotelben.  Topor M.
Jacob Jordaens: A Szent Család
A legnagyobb kincs: Isten országa! – P. Szabó Ferenc SJ elmélkedése a 2014. évközi 17. vasárnapra
2014-07-27 Forrás: Vatikáni Rádió
Jézus példabeszédekben, hasonlatokban szólt üzenete központi titkáról, Isten országról (Máté mennyek országát mond). A magvetőről, a konkolyról, a mustármagról szóló példabeszédek azt érzékeltetik, hogy Isten országának története van, csírája a hívők gyülekezete: az Egyház.
Isten országa, Isten uralma – az Igazság és az Élet - Jézus eljövetelével, az ő személyében már jelen van, kibontakozik, növekszik az utolsó ítéletig. Tehát története van a magvetéstől az aratásig.

Ezt az Országot – amely az Ő Személyében az emberszerető és irgalmas Isten uralma - kell mindenek előtt keresnünk. Ez az abszolút Kincs, a Drágagyöngy. Mert egyedül Jézusban van az üdvösség. Lelkünk üdve pedig mindennél nagyobb kincs. Jézusért mindent el kell hagynunk, ezért a Kincsért, drágagyöngyért mindent el kell adnunk, fel kell áldoznunk.

„Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de lelkének kárát vallja, vagyis az üdvösséget nem nyeri el. Hogy a legnagyobb Kincs, Jézus legyen a nyereségünk, Pál apostollal „mindent szemétnek kell tekintenünk”.

Mindennapi munkánk, gondjaink, örömeink és szenvedésünk közepette nem igen gondolunk az „Egyetlen szükségesre”. Csalódás a hitvesben, gyermekekben, a család széthullása a hűtlenségek miatt, váratlan betegség, öregség, a halál fenyegetése. De egyszer talán felvillan, hogy életünkben mégiscsak a legfontosabb, hogy igazságban és szeretetben beteljesítsük küldetésünket/hivatásunkat Isten örök tervei szerint, hogy igazi kincseket gyűjtsünk, a testvéri szeretet megmaradó kis tetteit, hiszen az igazságos és irgalmas Bíró, a feltámadt Krisztus, aszerint állít bennünket jobbjára vagy baljára, hogy mit tettünk egynek is a legkisebb testvérei közül, akikkel azonosította magát.

Hálát aduk Istennek, hogy megkereszteltek bennünket, hogy keresztény családban, közösségben növekedtünk, talán templomba járók, gyakorló keresztények vagyunk, bár ez gyakran már csak megszokás. Talán a nem hívők joggal bírálnak bennünket, mert nem tanúskodunk életünkkel a testvéri szeretetről, türelemről, áldozatos segítőkészségről: Arra van szükségünk, hogy felfedezzük – vagy újra felfedezzük – a legdrágább Kincset, hogy megtérjünk és mindenek előtt Isten országát és a lelkünk üdvösségét keressük, hogy Isten kegyelme segítségével hiteles keresztényként megéljük az Evangéliumot, annak igazságát és örömét.

(Mt 13, 44-46)Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép