Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ágnes napja
9 felhasználó online
0 tag, 9 vendégKépek a galériából

Októberi reggel, Topor M.
Angyalka szivecskével.jpg
Újabb kilenc évig Várszegi Asztrik a pannonhalmi főapát
2009-01-30 Forrás: Evangélikus Egyház
Várszegi Asztrikot újabb kilenc évre főapáttá választotta a pannonhalmi főapátság konventje csütörtökön – közölte Hortobágyi Cirill főmonostori perjel.
A perjel ismertetése szerint a titkos szavazáson a főmonostori konvent tagjai vettek részt. Szavazati joga összesen hatvanhét rendtársnak van, akik Pannonhalmán, Bakonybélben, Tihanyban, Győrött, Budapesten és a rendi plébániákon élnek.

Várszegi Asztrik 1991-ben kezdte meg főapáti szolgálatát. Az azóta eltelt időszakban egyháztörténeti jelentőségű volt II. János Pál pápa 1996-os látogatása a monostor alapításának 1000. évfordulóján. Ugyanabban az évben nyerte el a világörökségi rangot a Szent Benedek nevét viselő bencés főmonostor.

Az évek folyamán megújult az épületegyüttes és környéke. Elkészült az apátsági pincészet is, amely a bencés borászati hagyományokat eleveníti fel. Európai uniós támogatással rövidesen újabb nagy értékű fejlesztés kezdődik, a látnivalók kolostorkerttel, levendulalepárló látványműhellyel, gyógynövényes bemutatóházzal bővülnek. A beruházás 2010 őszére készül el.

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép