Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Bogácsi templom
Egyenesen Mexicóból, Topor M.
Ferenc pápa az európai cserkészekhez: legyetek főszereplői, ne puszta szemlélői ennek a világnak
2014-08-04 Forrás: Vatikáni Rádió
„Imádkozzatok Európa békéjéért, ne féljetek attól, hogy megőrizzétek a keresztény értékeket”. A pápa ezzel a felhívással fordul az európai cserkészekhez nemzetközi összejövetelük alkalmából. Az augusztus 10-ig tartó találkozóra 20 országból 12 ezer fiatal érkezett Normandiába 100 évvel az első világháború kitörése és 70 évvel a történelmi partraszállás után. Legyetek ti ennek a világnak a főszereplői – írja üzenetében a pápa.
„Ahhoz, hogy megismerjük Jézust, szükség van rá, hogy útra keljünk. Útközben felfedezzük, hogy Istennel sokféle módon találkozhatunk: teremtményei szépsége révén, amikor szeretettel belép életünkbe, a testvéri kapcsolatokban, testvéreink szolgálatában”. Ferenc pápa üzenetében fontos küldetést bíz az európai cserkészekre, a Rio de Janeiro-ban már tavaly megjelölt három szempont szerint: menjetek, ne féljetek, szolgáljatok.

Arra szólítja fel a cserkészeket, hogy a szentségek révén megerősödve az Istennel való találkozásban és Isten szeretetétől támogatva, amely minden félelmet eloszlat, hirdessék Isten szeretetét a föld végső határaiig, szolgálják testvéreiket a legtávolabbi határvidékeken. Számos nemzedék köszönheti a cserkészek pedagógiájának azt, hogy növekedett életszentségben, az erények gyakorlásában, különös tekintettel a nagylelkűségre. Ezért az első világháború kitörésének 100. évfordulóján Ferenc pápa arra kéri a cserkészeket, hogy imádkozzanak egy egységes és békében élő Európáért. Legyenek ennek a világnak valódi főszereplői, ne puszta szemlélői.

A pápa arra buzdítja a cserkészeket, hogy ne féljenek szembenézni a kihívásokkal, őrizzék meg a keresztény értékeket, különös tekintettel az élet védelmére, a fejlődésre, a személy méltóságára, a szegénység elleni küzdelemre, és számos más kihívásra, amelyekkel naponta szembe találják magukat.

Minden pillanatban, amikor életútjukon nehézségekkel találkoznak, segíti őket majd az egyház szeretete és támasza, az egyház ugyanis anya, a cserkészek pedig arra kaptak meghívást, hogy szeressék és szolgálják az egyházat: örömmel és a fiatalokra jellemző nagylelkűséggel.


Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép