Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Jézus
Vértesszőlősi Szent Antal mellékoltár
A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely közleménye
2014-08-11 Forrás: Vatikáni Rádió
A Nagyboldogasszony ünnepéhez kapcsolódó főbúcsú közeledtével sokan érdeklődnek, hogy a kegyhely felújítása idején milyen lehetőségek adottak a zarándoklatok szervezéséhez. Ezúton erősítjük meg, hogy mind a főbúcsút mind pedig a többi hagyományos zarándoklatot, ünnepnapot a korábbi évtizedekben megszokott rendben tartjuk meg kegyhelyünkön, azaz egyetlen program sem marad el.
Az ünnepnapok időpontjairól és azok részletes rendjéről a hétvégén az Új Ember mellékleteként megjelenő Szentkút újságból vagy a www.szentkut.hu oldalról tájékozódhatnak. Ebben az évben azonban szálláshelyet egyáltalán nem tudunk biztosítani és sátorozásra is csak szűk keretek között adottak a lehetőségek. Ugyanakkor nagyobb ünnepeken megértést, türelmet olykor pedig egy kis fáradtságot is kérünk a parkolási rend balesetmentes kialakításának biztosításához minden zarándoktól.

A kegyhely felújítási munkáinak rendjét úgy alakítottuk ki, hogy a kegyszobor és a liturgikus tér hétköznap is megközelíthető legyen, gyóntatásra, szentmise bemutatására és a kegyhely megtekintéséhez minden feltétel adott. Augusztus 1-jén a betegek búcsúján a 11 órakor kezdődő szentmisében minden olyan idős, beteg testvérünknek kiszolgáltatjuk a betegek kenetét, aki erre felkészült, augusztus 3-án vasárnap pedig a Munkácsi Görög Katolikus Egyházmegye 400 fős zarándokcsoportját fogadjuk, akik számára 9 órakor megyéspüspökük, Milan ©aąik mutatja be a szent liturgiát. A szertartáson az ungvári székesegyház kórusa énekel.

Örömünkre szolgál, hogy az építkezés idején emelkedett a zarándokok száma, ami annak is jele, hogy ezek a munkálatok nem szakítják el, hanem erősítik a búcsújárók és a Szent Szűz közötti kötelékeket. Nemzeti kegyhelyünk tehát, az új lehetőségek fokozatos kibontakozása közben, továbbra is várja a zarándokokat a Szűzanya kegyszobrához.

Kálmán Peregrin ofm, kegyhelyigazgató


Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép