Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vanda, Paula napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Rákóczi korabeli kuruc lovassági zászló
Lóhere
Orosz püspökök látogatása XVI. Benedek pápánál
2009-01-30 Forrás: Magyar Kurír
Az ad limina látogatásukat végző oroszországi főpásztorokat január 29-én délelőtt fogadta a Szentatya. Hozzájuk intézett szavaiban arra buzdította a püspököket, hogy az egységre törekedve folytassák lelkipásztori tevékenységüket, merítve az egyetemes egyház tapasztalatából.
Benedek pápa, az orosz egyházi helyzetét elemezve, megállapította, hogy az ezeréves ortodox hagyomány gazdag vallási és kulturális örökségére is építve megújult elkötelezettségre van szükség az emberi és spirituális értékek átadásához. Az ortodox egyházzal folytatott párbeszédet megerősítésének szükségességére hívta fel a figyelmet a Szentatya. A dialógusban az elért eredmények dacára még vannak nehézségek – tette hozzá, majd örömét fejezte ki Kirill pátriárka megválasztása miatt. Ezúton is szívélyes jókívánságait küldte Moszkva és az egész Oroszország pátriárkájának nagy felelősséggel járó egyházi megbízatásához.

Oroszországban, mint a világ más részein, válságban van a család, és csökken a születések száma. Ennek kapcsán XVI. Benedek azt tanácsolta az orosz püspököknek, hogy az állami hatóságokkal együttműködve, figyelmüket fordítsák elsősorban a fiatalokra, akiknek az orosz katolikus közösség át kell, hogy adja az életszentség és a Krisztus iránti hűség örökségét.

A Szentatya elismerően szólt a liturgia és a hitoktatás fellendítéséért tett erőfeszítéseikről. A főpásztoroknak a papi hivatások ébresztését és a világi hívek lelki fejlődését kell szem előtt tartaniuk; a papoknak jó példát kell mutatniuk a testvérek szolgálatában. A világiak tekintsék úgy életüket, mint az egyetemes életszentség hívására adott választ – mondta a Szentatya. Fontos, hogy a keresztények egységesen lépjenek fel a jelen kulturális és etikai kihívásaival szemben, melyek az emberi személy méltóságát, elidegeníthetetlen jogait, az élet és a család védelmét érintik, továbbá egyéb sürgős gazdasági és társadalmi kérdéseket.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép