Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Fény
VIII. Orbán
„Az egymilliós hívősereg magyar zene hangjai mellett várakozott a Szentatyára a boldoggá avatási szentmise előtt”
2014-08-18 Forrás: Vatikáni Rádió
Csaba Gábor, Magyarország szöuli nagykövete részt vett azon a szentmisén, amelyet Ferenc pápa augusztus 16-án, szombaton mutatott be a dél-koreai főváros szívében egy millió hívő részvételével, és amelyen a Szentatya 124 koreai vértanút avatott boldoggá.
A szertartás előtt Kun Woo Paik, világhírű koreai zongoraművész Liszt Ferenc Két legenda c. két darabból álló zeneművéből azt a részt játszotta Ferenc pápa tiszteletére, amely felidézi: Assisi Szent Ferenc prédikál a madaraknak.

Az interjúban Csaba Gábor nagykövet többek között arra a kérdésre válaszol, hogy milyen visszhangja volt a pápalátogatásnak, különös tekintettel a pápának azokra a szavaira, amelyek a félsziget békéjére, a kiengesztelődésre vonatkoznak.

Milyen hatást váltott ki továbbá a pápának az a kívánsága, hogy azok az országok, amelyek még nem léptek teljes körű diplomáciai kapcsolatokra a Szentszékkel, bátran kezdjenek dialógusba?

Magyarország szöuli nagykövete elmondja: mélyen megérintette a koreaiak szívét Ferenc pápa egyszerűsége, közvetlensége, gesztusai a gyermekek, fiatalok, fogyatékkal élők iránt, együttérzése a komptragédia áldozatainak hozzátartozóival, a japán katonák által szexuálisan kihasznált asszonyokkal.

Koreának nagy szüksége volt a pápa jelenlétére és üzenetére, amely túlmutatott az ország határain és az egész hatalmas ázsiai kontinensnek szólt a békéről, a vallások, a jóakaratú emberek együttműködéséről.


Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép