Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Fábián, Sebestyén napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

XVI. Benedek
Nem tudom
Ülést tartott az I. Magyar Nemzeti Serra Tanács
2009-01-31 Forrás: Magyar Kurír
Az I. Magyar Nemzeti Serra Tanács január 26-i ülésén választották meg a magyarországi tartomány tisztségviselőit Budapesten, a Kassai téri Szentlélek Egyházközség közösségi házában.
Az elkövetkező három év kormányzójának Várbíró Pétert választották a Nemzeti Tanács ülésén megjelent Serra-csoportok elnökei. A kormányzó célul tűzte ki, hogy Magyarországon egyre több egyházmegyében, plébánián legyenek olyanok, akik a Serra lelkiségen belül imádkoznak a papi és szerzetesi hivatásokért, és segítik lelkipásztoruk munkáját tettel és imával.A Serra lelkiség civil szerveződés az egyházért, az egyházban, az egyházból. Segítőik a Serra-káplánok, akik a lelki vezetést biztosítják. Imára hív papi és szerzetesi hivatásokért. A Serra lelkiség a szolgálatba lépő papok támogatása mellett elősegíti a lelkiséghez tartozók hitének megerősítését is. Akik ehhez a lelkiséghez tartoznak, minden nap imádkoznak a papi és szerzetesi hivatásokért, és munkájukkal is segítik Isten országának építését.

A Serra név nem mozaikszó, hanem boldog Juniperro Serra ferences misszionárius nevét viseli. A szervezet Magyarországon az alábbi helyeken működik:

• a pécsi régióban: Pécs, Monyoród, Kátoly, Szederkény-Nyomja
• a szeged-csanádi régióban: Szeged, Hódmezővásárhely, Makó-Maroslele, Orosháza
• a debrecen-nyíregyházi régióban: Nyíregyháza, Fehérgyarmat, Jánkmajtis

Az I. Nemzeti Tanács összejövetelének célja az volt, hogy megválassza három évre a magyarországi tartomány tisztségviselőit, másrészt elfogadja az új alapszabályt, valamint megbeszélje az elkövetkezendő három időben a lelkiség terjesztésének lehetőségeit.

Az ülésről és a Serra lelkiségről Ruszki Gábor plébános, Serra-káplán küldött tájékoztatást szerkesztőségünknek.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép