Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Mélykúti Szt. Erzsébet templom
IV. Miklós
Ma este hazánkban is imádkoznak a keresztényüldözések áldozataiért
2014-08-26 Forrás: Magyar Kurír
Ma este 19 órakor két magyarországi templomban is csatlakoznak az USA-beli jezsuita Marquette Egyetem közösségének imájához, akik a terroristák által meggyilkolt James Foley katolikus újságíróra emlékeznek – tájékoztatta szerkesztőségünket Lejtényi Emánuel, a budapesti Lehel téri templom káplánja.
„Naponta jutnak el hozzánk a hírek, melyek a Közel-Kelet országaiban keresztények üldözéséről számolnak be. Aggodalmunk mellé a remény is társul. Együtt érzünk a szenvedőkkel, és a szűk lehetőségeket kihasználva indítjuk el élelmiszer- és gyógyszersegélyeinket” – írja az imaest meghívójában Várnai Péter, a Lehel téri templom plébánosa.

A plébános hangsúlyozza, hogy fizikai és lelki nyomor is gyötri az ott élőket. Ráadásul nem csak az otthonukból elűzöttek, a bántalmazást elszenvedők vagy az életüktől megfosztottak szenvedik el a bűn következményeit; az üldözőket, a gyilkosságok elkövetőit és a felbujtókat a bűnnek sokszoros terhe nyomja.

„Bízunk benne, hogy az illetékes szervekhez eljut hangunk, melyet keresztény testvéreinkért emelünk fel” – folytatódik a felhívás. – „Az igazságnak és a békének együtt kell megvalósulnia. Hangunk mellett felemeljük a szívünket és a karunkat is. Szívünk mélyén szolidárisak vagyunk az üldözöttekkel, mert tudjuk, hogy milyen erőforrás a lélektől lélekig ható együttérzés, az irgalmasság. Felemelt karunkkal pedig imádsággal fordulunk Istenhez és imádságra hívunk. A gyűlölet és a gonoszság felett az a Krisztus győzött, aki köztünk van. Imádsággal összeforrva vele legyünk mi is a remény jelei, hogy egy »igazságosabb és testvériesebb világ« épüljön bennünk is, általunk is!”

A terroristák által meggyilkolt James Foley amerikai katolikus újságíróra emlékezve a jezsuita Marquette Egyetem közössége – egykori tanárai és diáktársai – szüleivel együtt imádságra gyűlnek össze, ezzel egy időben Magyarországon is lehet csatlakozni imáikhoz augusztus 26-án 19 órakor Budapesten, a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templomban és Kaposváron, az Árpád-házi Szent Margit-templomban.

„Kérjük együtt Istent, hogy az Ő országának jelei – az igazságosság, a béke és az öröm – uralják az egész világot! Kérjük a Béke Királynőjét, valamint az ellenségeskedést a saját családjában is megszüntető Árpád-házi Szent Margitot, hogy járjanak közben értünk Istennél!” – ezzel a könyörgéssel zárul az imaest meghívója.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép