Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Árpádházi Szent Erzsébet
Szent Vendel remete
Kenyérbérletet kapnak a rászorulók Óbudán
2014-09-11 Forrás: Magyar Kurír
A III. kerületben élő kisnyugdíjasok és rászoruló családok számára kedvezményes vásárlásra jogosító kenyérbérletet bocsát ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSz) – tájékoztat a szervezet honlapja. - A személyenként tíz kilogramm kenyér kedvezményes megvásárlására feljogosító bérleteket Óbuda-Békásmegyer önkormányzata szociális intézményein keresztül juttatja el a támogatásra szorulóknak.
Az új szociális programot Győri-Dani Lajos, az MMSz ügyvezető alelnöke és Bús Balázs polgármester mutatta be.

A jogosultak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Zápor utcai szociális pékségében 100 forintért vásárolhatnak egykilós kenyeret, vagy 50 forintért juthatnak hozzá egy félkilós cipóhoz – mondta a szeretetszolgálat ügyvezetője.

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere azt mondta, a nélkülözőknek ételt juttatni a legszebb szociálpolitikai tevékenység, és külön örül annak, hogy ebből helyi vállalkozók is kiveszik a részüket.

Kiemelte, hogy az önkormányzat régóta jó kapcsolatot ápol a Máltai Szeretetszolgálattal, amit számos közös szociális program fémjelez. Hangsúlyozta, hogy a III. kerület fejlett szociális ellátórendszert működtet, és rendszeres támogatást nyújt a szociális területen dolgozó civil szervezeteknek.

A szeretetszolgálat október elsejétől havonta ezer kilogramm kenyér kedvezményes megvásárlására jogosító bérletet bocsát ki. A program a III. kerületben működő éttermek támogatásával valósul meg. A kezdeményezéshez csatlakozó vendéglátóegységekben az asztalokra kihelyezett tájékoztató táblák tudatják a vendégekkel, hogy olyan helyen étkeznek, amely rászoruló embereket segít kenyérhez jutni. A programot ismertető sajtótájékoztatón részt vett Szabó Lajos, a kezdeményezéshez elsőként csatlakozó Rozmaring étterem tulajdonosa is.

A kenyerek a Máltai Szeretetszolgálat szociális pékségében készülnek, ahol megváltozott munkaképességű és hátrányos helyzetű emberek dolgoznak. Az itt sütött pékáruk részben a szeretetszolgálat saját intézményeibe, idősotthonokba és hajléktalanszállókra kerülnek, de más szociális intézmények és a környéken lakók is vásárolnak belőle.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép