Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Imádkozó lélekkel
Szentendre Református templom
Szentszéki kezdeményezések az asztronómia évében
2009-02-01 Forrás: Vatikáni Rádió
A csillagászatnak szentelt 2009-es év Galileo Galilei első távcsővel végzett csillagászati megfigyelései 400. évfordulójának állít emléket. Ez egy világszerte megünnepelt esemény, amely népszerűsíti az asztronómiát és annak hozzájárulását a társadalomhoz és a kultúrához regionális, országos és nemzetközi szintű rendezvényekkel.
Az emlékév célkitűzései között szerepel, hogy segítsék az állampolgárokat helyük újrafelfedezésében a világegyetemben. Az emberiség òvszázadok óta felteszi a kérdést: hol vagyunk és honnan jövünk. Az égbolt vizsgálata által az emberek személyesen megtapasztalhatják a csodát és a felfedezést. Az idei év nagy lehetőséget jelent arra, hogy a nagyközönséget tájékoztassuk arról, mit tudunk és mit nem tudunk még a világegyetemről.

XVI. Benedek december 21-i Úrangyala imádsága során bátorította azokat, akik különböző formában részt vesznek a kezdeményezésekben a Csillagászat Nemzetközi Évében. Vízkereszt ünnepén a pápa emlékeztetett rá, hogy napjainkban számos tudós lelkesedésének és hitének köszönhetően, akik Galilei nyomában járnak és nem utasítják el sem az értelmet, sem a hitet, lehetővé válik a kölcsönös és gyümölcsöző növekedés ezen a két területen. Ez az, amit a Vatikáni Csillagvizsgálóban is igyekeznek tenni és megélni.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép