Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Arnold, Levente napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

A rudabányácski görög katolikus templom
Mária ábrázolás
AZ LVSZ az ökumenikus kapcsolatok kiépítésében bízik
2009-02-01 Forrás: Evangélikus Egyház
A Lutheránus Világszövetség főtitkára, Dr. Ishmael Noko gratulációját fejezte ki Kirill, pátriárkává választásával kapcsolatban. A Világszövetség főtitkára reméli, hogy a megválasztott egyházfő, aki február 1-én lép hivatalába, elő fogja mozdítani a jövőben az Orosz Ortodox Egyházzal kiépítendő ökumenikus kapcsolatokat.
- Reméljük, hogy a kölcsönös megértés jegyében fogunk együtt munkálkodni, sebesült világunk szükségleteinek közös kielégítésében – írta Noko, aki szerint az, hogy az egykori Szovjetunió területén az egyházak hangját újra hallani, az elmúlt húsz év keresztény területen lezajlott legjelentősebb változása.

A főtitkár felemlegette azt is, hogy Kirill elődje, II. Alekszij fontosnak tartotta és céljai között volt az Ortodox Egyházak Oroszországon kívüli egyesítése, amely új kereteket adna a keresztény megbékélési munkához.

A főtitkár aláhúzta, hogy bár Kirill maga az Orosz Ortodox Egyházi tradícióban gyökerezik, mégis átfogó ismeretei vannak más keresztény egyházakról és elismerésre méltó, hogy hosszú évekig az ökumenikus mozgalom egyik élharcosa volt egyházában.

- Olyan egyedülálló helyzetbe került, hogy Krisztus egész egyházának segíthet abban, hogy megismerhessük az Orosz Ortodox Egyház bizonyságtételét, és ennek következtében, sokoldalú kapcsolatokat ápolhatunk majd egymással – magyarázta a főtitkár.

Mint ismeretes, a 62 éves metropolitát január 27-én Moszkvában választották II. Alekszij pátiárka utódjának. II. Alekszij 2008. december 5-én hunyt el, 79 éves korában.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép