Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Kerámia-angyalkák (A)
A Tevere partjáról
Vatikánváros alapításának 80. évfordulója
2009-02-03 Forrás: Magyar Kurír
Februártól májusig tartanak azok a megemlékezések, amelyekkel a Lateráni egyezmény létrejöttét ünneplik: 1929. február 11-én ebben az okiratban szabályozták a Vatikán és az olasz állam viszonyát.
A különféle programokat január 30-án Giovanni Lajolo bíboros és Renato Boccardo érsek, Vatikánváros Kormányzóságának elnöke, illetve titkára ismertették az újságíróknak.

Mindössze 44 négyzetkilométerről van szó, de ezt a világ leghíresebb területei között tartják számon. Igaz, hogy kiterjedésében apró állam, de itt található Bernini híres oszlopsora, a Michelangelo tervezte kupola, s azok a felbecsülhetetlen értékű művészeti remekek, tudományos kincsek, amelyeket a vatikáni levéltár és a könyvtár, a múzeumok és képtárak őriznek, és itt van Szent Péter apostol sírja is.

„Kis terület egy nagy küldetéshez” – ez a címe a történeti emlékkonferenciának, amelyet február 12. és 14. között tartanak a Vatikánban. Szintén ekkor nyílik és május 10-ig tekinthető meg a Szent Péter-bazilikában az „1929-től 2009-ig – Vatikánváros nyolcvan éve” című kiállítás. Ugyancsak február 12-én 17 órakor kerül sor az emlékkoncertre, amelyen a VI. Pál csarnokban Händel Messiás című oratóriuma hangzik el.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép