Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Adél napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Rafaello Santi: Madonna
Budapest Kulturpalota
Ízlett a magyaros ebéd a római szegényeknek
2015-01-13 Forrás: Vatikáni Rádió
Január 6-án Kapuvár Város Önkormányzata, kapuvári vállalkozók és nagylelkű magánszemélyek láttak vendégül római szegényeket Ferenc pápa buzdítását követve, és megvalósítva az evangéliumi tanítást: „Éhes voltam, és ennem adtatok” (Mt 25,42).
A nagylelkű tervet a római Szent István Alapítvány közreműködésével, valamint a szegények ellátásában nagy tapasztalatokkal rendelkező Sant’Egidio Közösséggel együttműködve sikerült megvalósítani. Vízkereszt ünnepén így 200 adag magyaros ebédet főzött rászoruló szegényeknek a kapuvári Ízvadászok főzőcsapata a Szent Egyed Közösség római szegénykonyháján.

A főzőcsapat, amely korábban a hazai árvízben dolgozóknak és rászoruló rákos gyerekeknek is nyújtott már segítséget, január 7-én részt vett Ferenc pápa szerdai általános audienciáján. Személyesen köszöntötték a pápát és ajándékkal is kedveskedtek neki.

A kezdeményezés születéséről, a magyaros ebéd fogadtatásáról és a pápai audienciáról kérdeztük Csikai Ferenc kapuvári lakost.Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép