Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Karácsonyi csengők
Borromei Szent Károly
Ferenc pápa – visszatérőben Dél-kelet Ázsiából
2015-01-19 Forrás: Vatikáni Rádió
Helyi idő szerint hétfőn délelőtt negyed 11-kor emelkedett a levegőbe a Fülüp-szigeteki légitársaság gépe, fedélzetén Ferenc pápával, kíséretével és közel nyolcvan újságíróval. A pápa mintegy 15 órás repülőút végén érkezik meg este, kevéssel hat óra előtt Róma Ciampino repülőterére.
A búcsúszertartás és indulás

Ferenc pápa, miután rövid ceremónia keretében búcsút vett a manilai apostoli nunciatúrától, nyitott pápamobilon hajtott a Villamori légibázisra. A kilenc kilométeres út mentén végig sűrűn felsorakoztak a helybéliek, hogy még egy utolsó pillantással, integetéssel vegyenek búcsút kedves vendégüktől. Ferenc pápa is az utolsókig kihasználta a lehetőségeket, meg-megállva útközben, hogy egy-egy gyermeket ölbe vegyen és többekkel kezet szorítson.
Fél tízkor a repülőtéren a szigetország elnöke, Benigni Aquino és mintegy száz kisgyermek vett búcsút az egész nemzet nevében Ferenc pápától, aki kezében az immáron elmaradhatatlan fekete aktatáskájával fellépdelt a repülőgép fedélzetére. Utolsóként jó barátjától, Luis Antonio Tagle, manilai bíboros érsektől köszönt el személyesen és így mintegy félórás késéssel indult vissza a gép Rómába, manilai helyi idő szerint 10 óra 12 perckor.

Táviratok a fedélzetről

A pápai légijárat 11 ország felett repül át és amint ez már kötelező hagyomány, Ferenc pápa rövid táviratok formájában köszönti az egyes országok államfőit. Kína esetében - a pápa tavalyi dél-koreai útja után - ez most a második alkalom, amikor a világ legnépesebb országát köszönti.
Hszi Csin-ping kínai elnöknek Ferenc pápa a következő táviratot küldte:
„Szívélyes üdvözletemet küldöm Őexcellenciájának, miközben átrepülök az országa felett, a Fülöp-szigetekről a Vatikánba tartó utam során. Imádságomról biztosítom Önt és Kína egész népét, a harmónia és gyarapodás bőséges áldását kérve Önökre”.

Sajtókonferencia

A repülőgép fedélzetén utaznak ugyanazok az újságírók, akik odafelé menet is elkísérték a pápát. A programnak megfelelően ismét tervbe van véve egy fedélzeti sajtókonferencia, melynek során Ferenc pápa válaszol a feltett kérdésekre.


Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép