Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vince, Artúr napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Kívánok neked
Angyalok játéka  (A)
Szent Margit-búcsú Veszprémben
2015-01-21 Forrás: Magyar Kurír
Szent Margit ünnepe alkalmából január 16. és 18. között triduumot tartottak Veszprémben az Árpád-házi Szent Margit templomban – A lelkigyakorlatot Takáts István, a Padányi Katolikus Iskola lelki igazgatója tartotta. Szerenka Miklós helynök, a templom plébánosa meghívására a búcsúi szentmisét vasárnap Márfi Gyula érsek pontifikálta a Boldog Gizella Szeminárium papnövendékeinek asszisztenciájával. A szentmisén koncelebrált Varga István, a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola rektora, Brenner József spirituális és Medveczky Miklós érseki titkár.
Árpád-házi Szent Margit élete példaadó lehet ma is abban, hogy komolyan vegyük saját meghívásunkat az életszentségre – mondta Takáts István a háromnapos lelkigyakorlatot lezáró szentbeszédében. Sokszor gondoljuk a szentek kapcsán, hogy ők egy másik világ részesei, közben pedig sokkal több közös van bennünk, mint gondolnánk. Margit komolyan vette Isten bizalmát, nem félt hinni, hogy Isten szeretetének eszköze lehet. Annak tudatában élte életét, hogy Isten szereti – hangsúlyozta Takáts István. Ő ma is előttünk áll, életének példája nyomán kell, hogy mi is komolyan tudjuk venni meghívásunkat az életszentségre.


Szentnek lenni nem jelent mást, mint elhinni Isten bizalmát, hogy velünk akarja ezt a világot gyógyítani. Amikor a szentekre tekintünk, akkor bennük valójában Isten szépségét látjuk. Milyen jó lenne, ha az emberek rajtunk is Isten szépségét látnák tükröződni, és felfedeznék azt a békét, amit csak az Istent szeretők tudnak a világnak adni. Ne féljünk magunknak újra és újra kimondani azt, ami bátorít minket arra, hogy meghívásunkat komolyan vegyük. Krisztus nem azért ment el, hogy magunkra hagyjon minket, hanem hogy általunk szeretetének művét folytassa.

A szentmise végén Szerenka Miklós köszönetét fejezte ki a megjelent híveknek, a képviselőtestületi tagoknak, önkormányzati képviselőknek a háromnapos lelkigyakorlaton való aktív részvételért és Rostetter Szilveszter kántor karnagynak, a misén elhangzott ordinárium szerzőjének.

Márfi Gyula érsek az áldás előtt Szent Margit példáját állította a ma embere elé, kiemelve, hogy ne féljünk életünkben meghozni a döntéseket, és ne csak akkor kapaszkodjunk Istenbe, ha bajban vagyunk, hanem egész életünkben törekedjünk a szépre, a jóra, az igazságra és a szeretetre.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép