Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

A szent család Egyiptomba menekül
A Bazilika a Spanyol lépcső tetején
Fél évszázada nem látott fejlesztések Kiskunhalason
2015-01-24 Forrás: Magyar Kurír
Nyáron kezdődött és jelenleg is tart a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium felújítási programja, mely energetikai jelentősége mellett esztétikailag is szebbé varázsolja a nagy múltú intézményt – tájékoztat a főegyházmegye.
Az első lépés a főépület tetőszerkezetének teljes cseréje volt, a közel fél évszázados cserepeket újak váltották, amelyek már egy jövőbeni napelemes rendszer elhelyezésére is alkalmasak.

Szintén a nyár folyamán újult meg az intézmény aulája, valamint a földszinti folyosók jelentős része is új burkolatot kapott, ahová belépve sokkal jobb a közérzete tanárnak, diáknak egyaránt.

A téli szünet előtt pedig megkezdődött az épület energetikai korszerűsítése is. Első lépésben egy komplett nyílászárócsere történt, az elöregedett, huzatos ablakok helyére kiváló hőszigetelő szerkezetek kerültek, de új bejárati ajtóval gazdagodott a főbejárat és a tornacsarnok is.

Az elmúlt napokban az utcafronton ismét többszintes állványok emelkedtek a külső szigetelés kiépítésének első lépéseként.


A fejlesztések befejeztével egy minden eddiginél szebb, komfortosabb és energetikai szempontból is 21. századi épületben tanulhatnak majd a „tekós” fiatalok.

Az intézmény megújulása a fenntartó Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye áldozatvállalásának köszönhetően valósulhat meg.

Fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép