Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Adél napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Íme
Szt. Margit ablakközép
Szereplőket várnak az Ifjúsági Passióhoz Pécsen
2015-01-25 Forrás: Magyar Kurír
Jézus szeretetüzenete lesz a központi gondolata az idei Ifjúsági passiónak. A misztériumjátékot, amelyet 2015. március 29-én 15 órakor tartanak a Tettyén, a Kaméleon Csoport szervezi. Az előadásra szereplők jelentkezését várják.- 2012. április 1-jén, többéves szünet után – a Pécsi Egyházmegye Ifjúsági Referatúrájának felhívására – több fiatal közösség összefogásával, közel százötven fiatallal valósult meg Ifjúsági passió címmel a szabadtéri passiójáték virágvasárnap a Tettyén.
1991 és 2004 között az Élő Víz közösség szervezte a misztériumjátékot, erre az alapra épült az új passió.

Idén a Kaméleon Csoport várja a szereplőket, akik a hagyományok tiszteletben tartása mellett számos újítást is terveznek a misztériumjátékban. Az új passióban Krisztus tanítása és csodatételei is nagy hangsúlyt kapnak. Az előadás Jézus szeretetüzenetére épül. Ez azt jelenti, hogy idén a korábbiaknál jóval több jelentkezőt várnak a szervezők.

Az első megbeszélést január 31-én 17 órától a Dóm-kőtárban tartja a Kaméleon Csoport. Erre az időpontra már a szövegkönyv is elkészül, így a szerepeket is kiosztják a szervezők.

Érdeklődni Arcson Rafaelnél lehet a 06-20/486-0620-as telefonszámon.


Európa tizenöt országában, nyolcvanhat helyszínen rendeznek szabadtéri passiójátékokat, sokféle módon, sokféle stílusban bemutatva Jézus Krisztus szenvedéstörténetét. Ugyanúgy megtalálható a mozgásszínházas némajáték, mint a klasszikus énekes változat, talán csak egy közös van bennük a történeten kívül: a hűség. Amit az elődök egykor elkezdtek, azt a következő generáció folytatta, hagyományt teremtve ezzel a tanúságtétellel, amely a mai napig a virágvasárnapi ünnep szerves része.

Miért Ifjúsági passió?

Virágvasárnap az ifjúság világnapja is egyben. Szent II. János Pál pápa 1985-ben jelölte ki az ifjúság világnapjának a nagyhét kezdetét jelentő vasárnapot. Abban az évben, amikor nincs ifjúsági világtalálkozó, a világnapot az egyes egyházmegyékben, így hazánkban is több helyen megünneplik.

A Pécsi Egyházmegyében azzal ünneplik az ifjúság világnapját, hogy a virágvasárnapi passiójátékot fiatalok adják elő. Ezért lett a neve: Ifjúsági Passió.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép