Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Asztali szobor
XVI. Benedek
Megkezdődött Chiara Lubich boldoggá avatási eljárása
2015-01-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Életének ragyogó példája ébresszen megújult kezdeményezéseket a Krisztushoz való hűség terén. Így fogalmazott Ferenc pápa üzenetében, amelyet a Fokoláre Mozgalom alapítója boldoggá avatási eljárásának megnyitása alkalmából írt. A Róma közeli Frascati székesegyházában megtartott szertartást Raffaello Martinelli püspök vezette.
Ferenc pápa szerint Chiara Lubich új fényt lobbantott fel

Ferenc pápa üzenetében arra buzdít, hogy Isten népével ismertessék meg Chiara Lubich életét és működését. Ő az Úr hívását befogadva új fényt lobbantott fel az egység felé vezető úton.

Megkezdődik az ima és a tanúságtétel útja

Martinelli püspök a szertartás során megerősítette, hogy az egyházi bíróság arra kapott meghívást, hogy alaposan megvizsgálja Chiara Lubich tevékenységét, erényeit és írásait. Isten népét pedig arra buzdította, hogy járuljon hozzá a folyamathoz imával és tanúságtétellel. A Frascati székesegyházban tartott szertartás több részből állt. Felolvasták a boldoggá avatási ügy bevezető dekrétumát, beiktatásra került a püspök által kinevezett bíróság és esküt tettek tagjai. A Frascati egyházmegye az a terület, ahol a Fokoláre Mozgalom nemzetközi központja található. Ennek közelében töltötte élete nagy részét Chiara Lubich, aki 2008. március 14-én hunyt el.

Chiarával a béke új útjai nyíltak meg

Maria Voce, a Fokoláre Mozgalom elnöke annak a reményének adott hangot, hogy Chiara Lubich hősies erényeinek esetleges elismerésével az emberiség és a történelem megismerheti a béke és az egyetemes testvériség új kibontakozási formáit.


Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép