Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Medál
pápa
Ferenc pápa fogadta Angela Merkel német kancellárt
2015-02-21 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya szombaton délelőtt 10 órakor fogadta a német kancellárt a Vatikánban. A megbeszélés közel 40 percig tartott. Ezt követően Angela Merkel találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral.
A szívélyes légkörben lezajlott megbeszélések során – a G7-ek közelgő bajorországi csúcstalálkozója kapcsán – a felek különös figyelmet szenteltek egyes nemzetközi kérdéseknek. Ezek közül kiemelték a szegénység és az éhezés elleni küzdelmet, a személyek kihasználását és a nők jogait, a globális egészségügyi kihívást és a teremtett világ védelmét.

Szó volt továbbá az emberi jogok és a vallásszabadság témájáról a világ különböző részeit illetően. Hangsúlyozták a spirituális értékek fontosságát a társadalmi kohézió érdekében – tájékoztat a szentszéki közlemény.

A német kancellár adományt ajánlott fel a menekült gyermekek részére és Johann Sebastian Bach német zeneszerző műveinek CD-felvételeivel ajándékozta meg Ferenc pápát.

A Szentatya pedig az Evangelii gaudium k. apostoli buzdításának német kiadását illetve egy Szent Márton érmet adott a német kormányfőnek, ami azt a jelenetet ábrázolja, amikor a szent átadja köntösét egy szegénynek.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép