Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

XVI. Benedek
Eucharistikus Procession  2002
Háromszék: engedélyezték az egyházi tüntetést
2009-02-07 Forrás: Evangélikus Egyház
Háromszéken az erdélyi történelmi egyházak közös tiltakozó akcióra készülnek a közintézmények magyar vezetőinek leváltása ellen. Sepsiszentgyörgy önkormányzati tanácsának illetékes bizottsága jóváhagyta a református egyház által benyújtott kérést a vasárnapi istentiszteletek utáni felvonulásra és a 13 órakor kezdődő nagygyűlésre a prefektúra épülete előtt.
Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester szerint „a jóhiszemű románoknak” is részt kellene venniük a magyar egyházak által vasárnap szervezett tüntetésen, mivel olyan eszme támogatásáról van szó, amely hozzájárulhat a két közösség jó egymás mellett éléséhez.

A volt RMDSZ-es képviselő csütörtökön tartott sajtótájékoztatón kijelentette, Sepsiszentgyörgy polgármestereként az a véleménye, hogy be kellene tartani a megye és a megyeszékhely etnikai összetételét, amikor a prefektusi tisztségről, valamint a decentralizált intézmények vezetői tisztségeiről van szó.

„Több ízben elmondtam, az intelligencia portfoliója nem valamely pártnál vagy etnikumnál található. Tehát statisztikai szempontból, a megye lakosságát képező két etnikum megoszlási arányát figyelembe véve a magyar közösségnek háromszor annyi szakembere kell legyen” – fejtette ki Antal.

Tehát ha azt az elvet követjük, hogy a decentralizált intézmények élén szakembereknek kell állniuk, akkor a tisztségek 75 százalékát magyaroknak kell betölteniük. Mindemellett a tüntetés nem a román lakosság ellen szól, mondta Antal.

A megye magyar történelmi egyházainak képviselői kedden felhívást intéztek a hívőkhöz, hogy vasárnap, az istentiszteletet követően vegyenek részt a Sepsiszentgyörgyön szervezendő akción, amelyen a magyar intézmény-vezetők leváltása ellen tiltakoznak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép