Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Szent Márton
Sárga tulipán
Egyházmegyei keresztelés Csíksomlyón
2009-02-09 Forrás: Erdély.ma
Főegyházmegyénk alapításának ezredik évfordulóját ünnepeljük. Az alapítás felidézése, ezeréves keresztény múltunk egész közösségünket megszólítja: legszentebb gyökereinkkel hoz kapcsolatba minket, elsősorban egyházmegyénk alapítójával, Szent István királlyal, akinek bölcs döntései közül az államalapítás és ország szervezés mellett a kereszténység felvétele volt a legfontosabb.
Szent István öröksége ma is kötelez minket. Arra ösztönöz, hogy mi is úgy cselekedjünk, ahogyan azt Szent István királyunk tette, amikor emberi sorsunkat Jézus Krisztusba gyökerezte.

A Pasztorális Bizottság család-munkacsoportj a egész főegyházmegyénk területéről családokat hív meg, hogy 2009. május 16-án, szombaton délelőtt fél 11-kor Csíksomlyón, a Szűzanya lábainál közösen ünnepeljük meg a keresztség szentségét. A keresztség keresztény életünk alapja, amely Isten választott gyermekeivé és az egyház tagjává tesz, amely által részeseivé válunk az Egyház küldetésének.

1. Hívjuk a családokat, szülőket és keresztszülőket, hogy még meg nem keresztelt kisgyermekeinket az idén rendkívüli módon, közösen és csoportosan kereszteljük meg, felajánlva őket a Szűzanyának, Magyarok Nagyasszonyának. Így akarjuk kifejezni meggyőződésünket, hogy számunkra a hit kegyelem, a család áldás, a gyermek jövő.

2. Hívunk minden katolikus és más felekezetű keresztény testvért, hogy újítsuk meg keresztségi fogadalmainkat. Ahogyan ezt Jakubinyi György érsek úr millenniumi nyitó beszédében hangsúlyozta: ebben a jubileumi esztendőben a főegyházmegye egész éves lelkigyakorlatot tart, tudatosan törekszik a hitben való megújulásra, hűségesen a keresztségben vállalt ígéreteihez.

3. Hívjuk a papokat és szerzeteseket is, hogy ünnepeljünk együtt a családokkal, az élet, a keresztény jövő bölcsőivel és hordozóival.

Akik szeretnék gyermeküket közösen Csíksomlyón keresztelni, kérjük, jelentkez-
zenek mielőbb plébánosuknál, ugyanakkor jelezzék részvételi szándékukat nekünk is a programok@csalad.ro email-címen vagy Szénégető Istvánnál a 0740-138345-ös telefonszámon.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép