Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Mária ábrázolás
A szent család (A)
Mennyei dallamokkal kapcsolódtunk az éghez
2016-09-14 Forrás: Evangélikus.hu
Kedden kora este teltházas jótékonysági koncertet adott Mága Zoltán hegedűművész és a zenekara Hangok és harangok címmel a szombathelyi evangélikus templomban. Bár a rendezvény ingyenes volt, aki szeretett volna, az adakozhatott a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány, azon belül pedig a dr. Bohóc Mosolyszolgálat részére.
A rendezvényre ellátogattak a város képviselői is. Elsőként Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket, majd beszélt arról, hogy régi ismeretség fűzi Mága Zoltánhoz és örül, hogy egy ilyen tehetséges zenészt köszönthetünk itt Szombathelyen.

Jómagam régóta hiszem, hogy a zene maga a csoda, a szívből jövő zene pedig híd a Mennyország és a Föld között. Mága Zoltán barátomat régóta ismerem, és talán nem abszurd azt állítani, hogy ő a Mennyország zenei nagykövete. Isten adta tehetség, aki a zenén túl mindig tud valami pluszt adni a hallgatóságának. A művész úr öt évvel ezelőtt indította útjára a 100 templomi jótékonysági koncertsorozatot, melynek szervezésében jómagam is közreműködhettem és védnökként dolgoztunk azon, hogy a zene üzenete minél több településre eljusson. A jótékonysági koncertsorozat híre a Vatikánba is eljutott, ahol XVI. Benedek pápa is fogadta a művész urat. Mága Zoltán olyan ember, aki soha nem hajlandó belefeledkezni a sikerbe. Idén augusztusban indította útjára a Hangok és Harangok Klasszikus Zenei Fesztivált. Jómagam is ott voltam augusztus 21-én a Szent István-bazilika előtt, ahol ismét megtörtént a csoda, együtt érezhettük a zene és a közösség erejét. Mert miközben közösséget építünk, hazánkat építjük. Most, amikor körbe nézek, erős közösséget látok – mondta.

Szombathely is egy erős közösség. Sokat gondolkodtam rajta, mi lehet az oka annak, hogy a kétezer éves város a történelem számos viharát túlélve ismét fejlődni, és növekedni tud. A válasz három szóval foglalható össze: Hit, remény, szeretet. Az itt élő őseink hittek abban, hogy városunk előtt óriási jövő áll. Jöhetett földrengés, pestis, bombázás, diktatúra, válság, rossz politikai vezetés, a város mindig talpra tudott állni – tette hozzá.

Ezután Puskás Tivadar polgármester kapott szót, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a koncert megszervezésében, majd köszöntötte a jelenlévőket is.

Következőként Hutflesz Mihály, a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány kuratóriumi elnöke mondta el köszöntőjét bohócorrban, majd Vass Szilárd a Weöres Sándor Színház színésze és egyben a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat tagja következett, aki egy poénos történettel is megspékelte a mondandóját.

A koncert alatt klasszikus és szinte mennyei dallamok töltötték be a teret. Különleges és profi hangszerelésben hallgathattuk meg a Himnuszt, de elhangzott például Mozart Divertimentoja is. A jó cél mellett minőségi kikapcsolódás is volt ez a jelenlévők számára. Reméljük a jövőben még több hasonló kezdeményezés valósul majd meg.


Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép