Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Friderika napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Ádám és Éva
Angyal aranyban (A)
Magyar repülőgépet kényszerítettek leszállásra Iránban
2008-10-08 Forrás: Magyar Nemzet Online
Magyar volt az Iránban légtérsértés miatt leszállásra kényszerített repülőgép, s magyar állampolgárok utaztak a fedélzetén - erősítette meg az erről szóló keddi híreket egy neve elhallgatását kérő magas rangú iráni tisztségviselő a Reuters brit hírügynökségnek.
A hírforrás szerint az eset éppen egy hete, szeptember 30-án történt.

A korábbi hírek még arról szóltak, hogy az Afganisztánba tartó, humanitárius segélyt szállító gépet vasárnap kényszerítették leszállásra az iszlám köztársaságban. A távirati iroda kedden először azt közölte: a gép utasait kihallgatták, s hétfőn elengedték a teheráni közlés szerint.

Korábban a távirati iroda jelezte: Iráni vadászgépek leszállásra kényszerítettek egy magyar repülőgépet Iránban, mert megsértette a közép-keleti ország légterét; a légi jármű fedélzetén a korábbi hírekkel ellentétben nem utaztak amerikai katonák - közölte katonai forrásra hivatkozva az al-Alam arab nyelvű iráni műholdas televízió.

A gépet egy magyar cég használta, s Afganisztánba tartott, fedélzetén humanitárius segéllyel - közölte a hivatalos iráni tévé a hadsereg egy névtelenül nyilatkozó magas beosztású tisztségviselőjére hivatkozva. A repülőgép - egyes beszámolók szerint egy francia gyártmányú, Falcon típusú kis utasszállító - eltévedt, ezért sértette meg az iráni légteret, s miután erről megbizonyosodtak az iráni hatóságok, útjára engedték a repülőgépet. Fedélzetén a korábbi hírekkel ellentétben nem utaztak katonák.

A Fars félhivatalos iráni hírügynökség először egyenesen arról adott hírt, hogy egy amerikai gépet kényszerítettek leszállásra Iránban, de a washingtoni védelmi minisztérium rögtön cáfolta, hogy akárcsak egy amerikai gép is leszállt volna Iránban.

Nincs gépe magyar segélyszervezetnek?

Kis Boázt, az Afganisztánban már több mint egymilliárd forint értékű adományt szétosztó Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs osztályvezetője az Indexnek elmondta, hogy ugyan szervezetük aktív a régióban, mégsem az ő gépüket kényszerítették leszállásra Iránban. Kis Boáz szerint egyébként sincs olyan magyar segélyszervezet amely repülőgépet tartana fenn.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép