Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Friderika napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

14 évesen
Áldott
Az anglikán egyház szinódusa az egység megőrzését célozza
2009-02-10 Forrás: Vatikáni Rádió
Hétfőtől péntekig üléseznek az anglikán főpásztorok, hogy olyan fontos és kényes kérdésekről tárgyaljanak, mint a vallásközi párbeszéd, a homoszexuálisok és a nők püspökké szentelése, a homoszexuális párkapcsolatok megáldása, vagy a klímaváltozás és a gazdasági válság.
Az ökumenikus vonatkozásokról fog előadást tartani Cormac Murphy-O-Connor bíboros, westminsteri érsek, aki Rowan Williams Canterburyi érsek meghívására vesz részt a szinóduson.

A megbeszélések légköre várhatóan feszült lesz, amint azt az elmúlt hat napban Egyiptomban megtartott találkozó kimenetele is jelzi. A tanácskozás végén kiadott dokumentumból kitűnik az anglikán közösség erőfeszítése és szándéka, amellyel az egység megtartása mellett teszi le voksát. Rowan Williams aláhúzta: "A közösség mélyen megosztott, de nincs szó szakadásról". Azért választották az egyiptomi Alexandriát a találkozó helyszínéül, mert az anglikán prímás szeretné elkerülni a szakadást a közösség konzervatív és haladó ága között: vagyis a déli félteke és Észak-Amerika között. A harmincnégy anglikán vezetőt fogadta III. Shenuoda kopt ortodox pátriárka. A február elseje és ötödike közötti egyiptomi találkozó az első összejövetel, amit a tavalyi Lambeth-konferencia után tartottak.

A sajtóközlemény arról tájékoztat, hogy tanulmányozzák párhuzamos joghatóságok létrehozását a közösségen belül, ami hét különböző szervezet koalícióját jelentené. Egyelőre azonban ebben a kérdésben sincs egyetértés az anglikán püspökök között.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép