Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Levelek
Napfelkelte (A)
A Szuverén Máltai Lovagrend nagymesterének látogatása Erdő Péter bíborosnál
2009-02-11 Forrás: Evangélikus Egyház
Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek február 9-én, hétfőn reggel kilenc órakor fogadta Matthew Festing herceget, a Szuverén Máltai Lovagrend 79. nagymesterét és kíséretét.
A hazánban széleskörűen ismert Magyar Máltai Szeretetszolgálat – amely idén ünnepli megalapításának 20. évfordulóját – a 900 éves Szuverén Máltai Lovagrend segélyszervezete.

A rend a XII. században jelent meg Magyarországon, s mialatt aktív részt vállalt a keresztes hadjáratok és a szentföldi zarándoklatok segítésében, ispotályokat létesített hazánkban. A XVII. század közepétől szünetelt a magyarországi működés; közel 300 évvel később, 1928-ban alakult meg a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége. Székhelyük a budai Várban volt, ám az 1945-ös szovjet megszállás után a rend nem működhetett tovább, tagjai emigrációba kényszerültek. Ezt követően a magyar tagozatot a külföldre szakadt lovagok tartották fent, hajdani székházukat csak a '90-es években kapták vissza. Ezt a visszatérést segítette az akkor már működő Magyar Máltai Szeretetszolgálat is.

A lovagrend feladatai közé tartozik a karitatív és szociális munka, valamint a hitélet ápolása. Együttműködnek az állami szervezetek mellett a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciával, de a protestáns Johannita Lovagrend Magyarországi tagozatával és a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend Magyarországi Helytartóságával is.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép