Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

leánykökörcsin, Topor M.
Neked
Kérjük az Úrtól, hogy biztos kézzel irányítsa Péter hajóját
2009-02-14 Forrás: Vatikáni Rádió
Pirosba és fehérbe öltözött szerdán este a VI. Pál terem az ünnepi alkalomra, így várva a pápát. A köztudottan zeneértő Szentatya magasztos szavakkal ecsetelte, miként képes az ének és a zene hirdetni Krisztust, ékesen megjelenítve a misztériumot.
Georg Friedrich Händel Messiás című híres oratóriuma az Ó-és az Újszövetség szövegeit dolgozza fel, olyan spirituális légkört teremtve, amely segít szemlélnünk a keresztény hit titkát. A Messiás oratórium hatalmas kulturális és spirituális erővel bír, zenéje meditáció, imádság és Isten dicsőítése. A pápa köszönetet mondott az írországi rádió és televízió zenekarának, illetve a dublini székesegyház kórusának a magas színvonalú előadásért, majd kitért az ünnep jelentőségére.

Nyolcvan évvel ezelőtt XI. Piusz pápa jelentette be a Lateráni egyezmény aláírását, amellyel megalakult a Vatikáni Városállam. Az azóta eltelt időszak történelmi viharai után is arra van szükség, hogy Isten biztos kézzel irányítsa az egyház hajóját, őrködjön a világ legkisebb állama felett. XVI. Benedek azért fohászkodott, hogy az Úr adjon erőt Péter utódának, és segítse abban, hogy híven és hatékonyan végezze szolgálatát a katolikus egyház egységére. A Vatikán ugyanis a látható központja az egyháznak, amely egészen a föld határaiig terjed.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép