Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Út  (A)
Szent Cecília
Ülést tartott a Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája
2009-02-14 Forrás: Katolikus Egyház
A Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSzK) idén február 11-12-én tartotta plenáris ülését az érdi ciszterci nővérek Regina Mundi Monostorában Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, a testület elnöke vezetésével.
Az első nap délelőttjén P. Erhard Rauch SDS, az Osztrák Férfi Szerzetesek Konferenciájának főtitkára volt az ülés vendége. Előadásban bemutatta szerzetesi konferenciájuk tevékenységét, válaszukat az osztrák egyház kihívásaira. Az előadást pergő eszmecsere követte, amelyből számos gondolatot, javaslatot kaptak a magyarországi elöljárók. A délután témája a szerzetesek képzése és nevelése volt. Orosz Lóránt OFM, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola rektora és Deák Hedvig OP rektorhelyettes a főiskola képzési lehetőségeiről adott tájékoztatást.

Mivel az FSzK tisztségviselőinek lejárt a megbízása, tisztújításra is sor került az ülés második napján. A plenáris ülés a következő három évre megválasztotta az Állandó Bizottságot, az pedig az elnököt Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát személyében. Az Állandó Bizottság tagjai: Urbán József piarista, Magyar Gergely ferences, Lukács János jezsuita és Juhos Ferenc verbita tartományfőnökök.

A szerzetesek az együttlétük során keresték közös céljaik (oktatás, szerzetesnevelés, energiagazdálkodás stb.) együttes képviseletének lehetőségeit. Az elöljárók találkozása mindegyikük számára erőt, a gondok őszinte megbeszélésének lehetőségét, bátorítást jelentett a további munkához – értékelték az FSzK plenáris ülését közösen.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép