Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Sziciliai goblein.  Topor Márta
Esztergom: Pestis-Madonna szobor
78 évvel ezelőtt született a Vatikáni Rádió
2009-02-14 Forrás: Vatikáni Rádió
„Halljátok, egek, szólni szándékozom! A föld figyeljen ajkam szavára!”. XI Piusz pápa 1931. február 12-én tartott rádióüzenetében e szentírási szavakat idézve nyitotta meg a Vatikáni Rádiót, amely az idén ünnepli 78. születésnapját. A rádióállomás születése óta a pápák szolgálatában áll, az ő küldetésüknek kíván hangot adni mindig követve az Evangélium szavát és a technológia útját.
A II. világháború kritikus időszakaiban összekötő kapocs volt civilek és eltűnt katonák illetve azok családjai között. A hatvanas évek elejéig a Rádió sikeresen bővítette programjait a szovjet megszállás alatt lévő Kelet-Európai országoknak, egyben elismertté vált technikai és hírközlő szempontból is.

1962. október 11-én élőben közvetítette a II. Vatikáni zsinat megnyitóját a Szent Péter Bazilikából.
A rádió folyamatos technikai fejlődését igazolja, hogy a kilencvenes években megkezdődött a műsorok internetes és műholdas közvetítése is. A közelmúltban számottevően fejlődött a kapcsolat például a rádió és az internet között. A Vatikáni Rádió weboldalán naponta megjelenő hírvideók közzététele a Vatikáni Rádió és a Vatikáni Televíziós Központ közös munkájának köszönhető. Ezek a fejlesztések nagyban megnövelik a hallgatók, illetve a Rádió internetes oldalának látogatói számát.

A rádióhullámon történő illetve a műholdas közvetítésen kívül a Vatikáni Rádió a műsorsugárzás ma már legújabb formáit is igénybe veszi, vagyis a digitális rádióműsorok közvetítését a DRM (Digital Rights Management) és DAB (Digital Audio Broadcasting) és a legújabban bevezetett T-DMB tecnológiák biztosítják.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép