Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
7 felhasználó online
0 tag, 7 vendégKépek a galériából

VII. Orbán
Angyalka öntöz
A Vatikán is csatlakozott az energiatakarékossági kampányhoz
2009-02-15 Forrás: Vatikáni Rádió
Idén február 13-án, ötödik alkalommal is megrendezték a „Kevesebbet világítok” elnevezésű nemzetközi világnapot, mely az energiatakarékosságra hívja fel mindannyiunk figyelmét. Az utóbbi években emberek milliói, vállalatok és intézmények sokasága csatlakozott a kezdeményezéshez, amelyhez most a Szentszék is társult.
Pénteken este 6 órától fél 8-ig lekapcsolták a Szent Péter bazilika kupoláját megvilágító reflektorokat. Az egyház ezzel is kifejezte, hogy fontos természetes erőforrásaink védelme.

Renato Boccardo püspök, Vatikánváros kormányzóságának titkára a kezdeményezésről elmondta: meg kell becsülnünk mindazt, amit a Teremtő ránk bízott és nekünk ajándékozott. Ezeket az adományokat nap mint nap az emberiség javára kell fordítanunk. A kezdeményezéshez számos plébánia és egyházi intézmény is csatlakozott, hogy értékeink megvédése érdekében összefogással cselekedjenek.

Az ügy kapcsán Boccardo püspök hozzátette, hogy a VI. Pál terem tetőszerkezetére novemberben felszerelt napelemek is kifogástalanul működnek, amellyel energiát takarítanak meg. A napelemek tökéletesen biztosítják a terem megvilágításához, fűtéséhez és légkondicionálásához valamint más vatikáni intézmények ellátásához szükséges energiát.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép