Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Készüljetek jövök
Giotto festménye
A Száhel-övezetben kilenc afrikai országot támogat a II. János Pál Alapítvány
2009-02-15 Forrás: Magyar Kurír
Az afrikai Burkina Faso fővárosában, Vagaduguban a napokban ülésező szervezetet huszonöt évvel ezelőtt hozta létre II. János Pál pápa.
A II. János Pál Alapítvány 2008-ban az afrikai Száhel-övezet kilenc országa számára több mint két millió dollár értékben támogatott projekteket. Olyan példaértékű kezdeményezésekről van szó, amelyek egész falvak életét változtatják meg, bevonva a helyi közösségeket, együttműködve más vallások híveivel. A Cor Unum Pápai Tanács tájékoztatójában a II. János Pál nevét viselő szervezet tevékenységéről olvashatunk:

Maliban iskolákat építettek; Szenegálban mintagazdaságokat hoztak létre távol a lakott övezettől, ahol szigorú higiénés előírások szerint tenyésztik az állatokat; a Zöld-foki-szigeteken négy gátat építettek, lehetővé téve az elsivatagosodó területeken a növénytermesztést; Burkina Fasóban továbbképzést tartottak a termelőknek arról, milyen technikákkal menthetik meg az ültetvényeket a szárazságtól. Az alapítvány támogatást nyújtott gabonabankok létrehozására, támogatta a méhészetet; Nigerben több mint 18 ezer fát ültettek; Mauritániában a szegénynegyedekben oktatási központot hoztak létre családanyák részére, ahol írni-olvasni tanulnak és elsajátíthatnak egy mesterséget. Az általuk készített kézműves termékek igen keresettek a turisták körében.

Bissau Guinea-ban a helyi gyümölcsökből multivitamin készítményeket állítottak elő, felvéve a harcot az alultápláltsággal. Csádban nagyon sok utcán csellengő fiatalt tangazdaságokban helyeztek el, ahol napenergiával működtetett vízszivattyúval öntöznek. Gambiában a Száhel-övezetért létrehozott alapítvány jóvoltából modernizálták a rádióadókat, amelyeken keresztül az egyes plébániák kommunikálnak egymással.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép