Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Friderika napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Boticelli: Judit visszatérése
Naplemente
A Szentatya február 21-ére konzisztóriumot hívott össze tíz boldog szentté avatási ügyében
2009-02-16 Forrás: Vatikáni Rádió
Szombaton délelőtt tizenegy órakor a pápa az apostoli palota Kelemen termében rendes nyilvános konzisztóriumot tart. Az összehívott bíborosok a napközi imaóra során szavaznak a tíz boldog szentté avatásáról.
A leendő hét férfi és három női szent között van a flamand származású Jozef Damian de Veuster, vagy ismertebb nevén Damján (József) atya, aki a XIX. század végén 12 éven át volt a leprások apostola Molokai szigetén, a Hawaii-szigeteken.

Szintén ismert Zygmunt Szczęsny Feliński lengyel püspök neve, a Mária Családja Ferences Nővérek kongregáció alapítója. 1862-ben Boldog IX. Piusz pápa nevezte ki varsói metropolita érseknek. Elkötelezetten tevékenykedett a nemzet lelki és erkölcsi megújulásán. A meghiúsult cárellenes felkelés után Rómához való hűsége miatt elhurcolták Oroszországba. Húsz évig apostolkodott a Szibériába száműzött katolikusok körében, majd a Szentszék közbenjárására 1883-ban visszatérhetett Varsóba.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép